**İş dünyasında önemli simaların aralarında bulunduğu 40 kişilik bir heyetle Batman’a konuk olan Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu; “Yıllar sonra geldiğim Batman, beni her yönüyle şaşırttı. Petrol şehrini böyle beklemiyordum” dedi.
DAVUL-ZURNALI KARŞILAMA
Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Diyarbakır’a turistik gezi yapan ve aralarında Adalet eski Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun bulunduğu iş dünyasından önemli simalarında yer aldığı heyet, petrol kentinde davul-zurnayla karşılandı. 40 Yıl aradan sonra gördüğü Batman’a şaşıran eski Bakan Müftüoğlu; “Batman, bölgede yıldızı parlayan şehir olmuş. 1975-1977 Yılları arasında Bakanlık yaptığımda gördüğüm Batman ile şimdiki kent arasında uçurum var. Batman büyük göç almış. Buradaki sıcak karşılama ve misafirperverliği hiç bir yerde görmedim” diye konuştu.



“HAVASI DA İNSANI DA SICAK”
Eski Milletvekili Yaşar Bozkurt, sanayici- işadamı Beşir Güneş, Mustafa Gürsoy, Tershaneci Erhan Cindemir, Dr. Ufuk Özaydın ve tekstilci Fahrettin Alataş’ın da aralarında bulunduğu heyet, konuk olduğu Çömçe lokantasındaki mahalli yemeklere hayran kaldı. Bölgede birçok İl’i geride bırakan Batman’ın havasının da insanın da sıcak olduğunu söyleyen eski Bakan Müftüoğlu; “Batman’ı böyle bilmiyorduk. Tesisleri de mahalli yemekleri de bir başka güzel olan petrol şehrinin güzelliklerini her yerde anlatacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim