** Türkiye’de sadece iki il’de bulunan ‘Eczacı Eğitim Laboratuarı’ndan birinin Batman’da olduğunu belirten Beyaz ve Bayhan: “Dezenfektan üretimiyle üyelerimizin ve talepte bulunan kurumların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Laboratuarımızda bir haftada bin civarında dezenfektan üretimi yapıldı” dedi.

GAZETECİLERE JEST
Türkiye Eczacılar Birliği Merkez Heyeti üyesi M.Emin Beyaz ve 44. Bölge Batman-Siirt-Muş Bölge Eczacılar Oda Başkanı Uzm. Ecz Adnan Bayhan, Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Gazete idarecileri ve personellerine dezenfektan, maske ve koruyucu gözlük jestinde bulunan Beyaz ve Bayhan, çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Türkiye’deki iki laboratuardan birinin Batman’da olduğunu belirten Beyaz ve Bayhan: “Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı tarafından eczacıların dezenfektan üretimine onay verildi. Bu laboratuarın biri Kütahya’da biri de Batman’da Odamızın 2. Başkanı Hasan Karahanlı yönetimindeki 10 kişilik ekibimiz şu anda dezenfektan üretiyor. Bir haftalık süreçte yaklaşık bin adet dezenfektan üretimi yapıldı. Laboratuarın amacı böylesi süreçlerde hem vatandaşın ve talepte bulunan kurumlarımızın ihtiyacını karşılamak, hem de eczacılarımızın ilaç üretiminde kendilerini yetiştirmelerine olanak sağlamaktır” dediler.

ECZACILARA DAĞITILDI
Üretilen dezenfektanların Batman, Muş ve Siirt’teki üye ve personellerine dağıtıldığını belirten Batman-Siirt-Muş Bölge Eczacılar Oda Başkanı Uzm. Ecz Adnan Bayhan: “Odamız bünyesindeki laboratuarın dezenfektan üretimi ile üç ildeki eczacılarımıza dezenfektanın yanı sıra 6’şar koruyucu gözlük ve maske dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca haftanın iki günü tüm eczanelerimizin dezenfekte edilmesini yapıyoruz. Eczacılarımız zor şartlarda vatandaşların gereksinimlerini karşılamak için fedakarca çalışıyor. Yine Batman İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Türkiye’de ilk kez eczanelerde brandalı önlem alındı. Vatandaşlarımız eczaneye girmeden kapıdaki brandadan ilaçlarını alabiliyor. Ayrıca Batman’daki basın emekçilerine de dezenfektanın yanı sıra cerrahi maske dağıtımı da yapacağız.”

“MASKELERİ BATMAN’DAN
ALMAYA HAZIRIZ”
Türkiye Eczacılar Birliği Merkez Heyeti üyesi M.Emin Beyaz, Batman’da maske üretiminin sevindirici olduğunu belirterek: “Korona virüs sonrası ne yazık ki ülke genelinde dezenfektan ve maske bulmakta zorluklar yaşanıyor. Buna yönelik tedbirlerin alınması önemli. Özellikle ilimizde de ciddi düzeyde maske üretiminin yapılması sevindirici. Bizler hem Batman odası olarak hem TEB’in Ankara’daki şubesine Batman’dan maske almaya hazırız. Yeter ki uygun standartlar ve reel fiyat uygulansın.  Ankara şubemiz üzerinden tüm eczanelere maskelere ulaştırabiliriz. Bu zorlu süreçte eczacılarımız fedakarca vatandaşlarımızın yanındadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim