**Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırdığı örnek tesisle 600 kişiye istihdam alanı sağlayan Denizli’nin tekstil duayeni Osman Aydınlı’nın Batman’daki tesislerini gören Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan: “Bu modern tesis tek kelimeyle mükemmel. İşadamımız sayın Aydınlı’nın Batman’a yaptığı tesisle yüzlerce kişiye istihdam alanını açmasından duyduğum mutluluğu tarif edemem” dedi.

BATMAN-DENİZLİ GÖNÜL BAĞI
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde marka tesislerden olan GAMATEKS’in tekstil atölyesinde bir süre önce incelemelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘kardeş şehir’ ilan ettikleri Batman’a her konuda yakın mesafede olduklarını ifade etti. Şehrin gelişen semtlerinden Tilmerç’e modern bir park kazandıran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, “İki kez konuk olduğum sıcak şehir Batman’a kazandırdığımız park’ın yanı sıra örnek yatırımcımız Osman Aydınlı’nın tesislerini Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde görünce mutluluğum iki kat arttı. 1,5 yıl önce Batman’a konuk olmuştuk. O ziyaretimizde Batman ile Denizli arasında bir dostluk oluşması, muhabbetimizin artmasının bir nişanesi de böyle bir parkın yapılmasına karar vermiştik. Parkımız burada olduğu sürece Ege’nin güzel şehri Denizli ile Batman’ın gönül bağı sonsuza kadar devam edecek” diye konuştu.

OSB’NİN MARKASI; GAMATEKS
Batman’da üretim kapasitesini arttıran GAMATEKS tekstil fabrikasının ek inşaatı da hizmete açıldı. Daha önce 400 kişiye istihdam alanı açan Ege’nin marka tekstil firması Batman’da personel sayısını da 600’e çıkardı. Ege’nin duayen tekstilcisi Osman Aydınlı’nın tekstil atölyesine hayran kalan Başkan Zolan, “İddia ediyorum; sayın Aydınlı’nın Batman’a kazandırdığı bu modern tesis, Denizli’deki tesisin çok daha modern. Burada çalışanların sayısının da artması beni mutlu etti. Denizli, tekstilin başkentidir ama Batman da bölgede tekstilin önemli adreslerinden biri olmaya adaydır. Burada  tekstil atölyelerinde 20 bine yakın insan çalışıyor. Bu da bir şehir için önemli bir çarktır. Denizli de tekstile başlayınca emeklilerin bir araya gelip tekstili kısa sürede şehrin dört bir yanına yaymayı başarmışlardı. Tekstil fuarlarında Denizli, büyük markalarla yarışır durumda. Umarım, Batman da Denizli’nin tekstilde yakaladığı ivmeyi yakalar” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim