**Batman Valiliği’nin ev sahipliğinde bayramın ilk gününde ‘Halkla bayramlaşma töreni’ düzenledi. Vatandaşlarla bayramlaşan Vali Hulusi Şahin; “Batman’da bayramlaşma öncesinde fitreler, zekâtlar verildi, gıda paketleri dağıtıldı. Böylece dayanışmanın en güzel örnekleri Batman'da verildi” dedi.

PROGRAM İLGİ GÖRDÜ
Valiliğin Atatürk Parkı’nda Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen ‘Halkla Bayramlaşma Töreni’ yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kutlama ve ziyaretlere Vali Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Vali Yardımcısı Kadir KILIÇ,  İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, kamu kurum yöneticileri,  sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma töreninde halkla bir araya gelen Vali Şahin, vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak, Ramazan bayramlarını kutladı. Daha sonra Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir birer selamlama konuşması yaptı.

“HER YERDE BU GÜZELLİKLER YOK”
Daha sonra vatandaşlara hitap eden Vali Şahin; “Bizler huzur içerisinde güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Batman için Ramazan Ayı gerçekten güzel geçti. Yağmurlar yağdı, çiftçimizin yüzü güldü. Batman’da bayramlaşma öncesinde fitreler, zekâtlar verildi, gıda paketleri dağıtıldı. Böylece dayanışmanın en güzel örnekleri Batman'da verildi. Ama bu yaşadığımız güzel örnekler her tarafta aynı şekilde gerçekleşmiyor. Kudüs ve kuzey komşumuz Ukrayna’da sivillerin yaşadıkları mağduriyetleri hep birlikte izliyoruz. Dolayısıyla güçlü bir devlete, güçlü bir ekonomiye ve güçlü bir orduya sahip olursak, huzurlu ve güzel günler bizim olur, aksi taktirde bu coğrafyada huzurla bir lokma ekmeği yedirmezler. Bu yüzden her zaman güçlü ve kuvvetli olmalıyız, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmeliyiz. Milli mesele olduğunda yekvücut olmayı bilmeliyiz. Zaten millet olabilmenin ortak vasfı, ortak tasada, ortak kıvançta, ortak gelecekte birliktelik demektir. İşte bunu yakaladığımız zaman önümüzde duracak hiçbir güç yoktur” dedi.

BAYRAMDA GÖREV BAŞINDAYDILAR
Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir, bayramlaşma programının ardından protokol üyeleri ile birlikte bayramı görev başında geçiren Batman Belediyesi İtfaiye erlerini, İl Jandarma Komutanlığında görevli askeri personeli ve Batman Özel Harekat Kampüsünde görev yapan emniyet mensuplarını ziyaret ederek bayramlaştı. Vali Şahin, eşi Ebru Şahin ve Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine de bayram ziyaretinde bulundular. Rahatsızlıkları sebebiyle bayramlarını hastanede geçiren vatandaşlarla bayramlaşan il yöneticileri,  acil şifa dileklerinde bulundu, hekimlerin ve sağlık çalışanlarını Ramazan Bayramlarını kutladı. 

Editör: TE Bilişim