*Batman’ın Yolveren köyünde muhtar Mehmet Alcu ve eşi dışında seçmenlerin tümü Avrupa’da olunca Referandum Halk oylamasında 2213 nolu sandık, bir seçmen için kuruldu. Eşinin ağır hasta olması nedeniyle sandık başına gelemediğini belirten Muhtar Alcu: “Yolveren köyünde oy kullanan tek seçmen oldum” dedi. Demirbilek köyünün Çeşmebaşı mezrasının taziye evindeki sandık Başkanı Ramazan Kaban, “Türkiye’de oy işlemlerini en erken bitiren sandığız” dedi.

KÖYDE TEK SEÇMEN
Seçmenlerinin tamamı Avrupa’da olan Batman’ın Yolveren köyünde halk oylaması için kurulan 2213 nolu sandıkta oy kullanan tek seçmen 78 yaşındaki muhtar Mehmet Alcu oldu. Batman’a 15 kilometre uzaklıktaki Yolveren köyünde 35 yıldır muhtarlık yapan Alcu, “Köyümde seçmen görülen 14 yakınımız Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşıyorlar. Seçim ve halk oylamalarında buraya gelemiyorlar. Önceki seçimlerinde eşim Hami ile birlikte oy kullanıyorduk. Eşim ağır hasta. Oy kullanamayacak durumda olduğu için referandumda köyde oy kullanan tek seçmen oldum. Daha önce sandık köyümüzde kuruluyordu. Bu yıl Demirbilek köyünün Çemşebaşı mezrasında sandığımız kuruldu” diye konuştu. Yolveren köyünde tek seçmen olduğu için Demirbilek köyünün Çeşmebaşı mezrasında ayrıca Demirbilek köyünün 37 seçmeni için de taziye evinde 2191 nolu sandık kuruldu.

“BİR OY İÇİN DE OLSA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
2213 Nolu Sandık Başkanı Ramazan Kaban, seçmen sayısının en az olduğu sandıkta oy verme işlemlerini kısa sürede tamamladıklarını ifade etti. Kaban, şöyle konuştu; “Daha önce sandığımızda seçmen sayısının çok az olduğu bilgisini aldım. Ancak sandıkta tek kişi olacağını tahmin etmedim. Görünce şaşırdım. Hatta kendi seçmen kurulunu bile oluşturmakta zorlandım. Tek seçmen konumundaki muhtar aynı zamanda seçmen kurulu üyesi de oldu. Tek bir oy da olsa bizim için önemlidir. Bir oy için de olsa neticede Batman’a 15 kilometre uzaklıktaki köye geldik. Yolveren köyünde sadece muhtar ve eşi yaşıyor. Muhtarın 80 yaşındaki eşi Hami Alcu, ağır hasta olduğu için oy kullanmaya gelemeyince ‘tek oy kullanılan sandık’ ünvanına sahip olduk. Oy işlemlerini en kısa sürede bitirdik. Erken saatlerde köye geldik, bir oy için buradayız. Tabi bir oy için değer mi, bence değer.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim