*Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman-Mardin karayolu projesinin tamamlanmasıyla petrol şehrinin çıkmaz sokaktan çıkacağına dikkat çekti ve ekledi: “Yol yapıldığında hem üniversite bölgesi gelişecek hem de Batman sağlık üssü olacak.”

1.600 FİDAN DİKİLDİ

Batman Ticaret Borsası Hatıra Ormanı'nda bin 750 fidan toprakla buluştu. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde hatıra ormanı için yer tahsis eden Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'a teşekkür eden Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, "İlimizde yeşil alan ve mesire alanları yetersiz durumda. Bugün bin 750 fidanın dikimini gerçekleştiriyoruz" dedi. Fidan dikme törenine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas, Belediye Başkanı Yardımcısı Ercan Gün, Oda Başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Törende konuşan Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un Batman'ın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda birçok etkinliğini faaliyete geçirme gayretinde olduğunu belirtti. Güneş, "Yakın bir zamanda Batman Üniversitesi ile ortak iştirakimiz olan Batman Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin temellerini yine bu kampus alanında atacağız. Teknoloji geliştirme merkezinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Sayın Aydın Durmuş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK”

Borsa Başkanı Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehrimizin önemli bir dinamiği olan üniversitemizin büyümesinde katkı sağlayacak iki önemli projenin hayata geçirilmesi önem arz ediyor. Her platforma talep edilen Tıp, Eczacılık ve Hukuk fakültelerinin Batman'a kazandırılması projesini önemsiyoruz. Ayrıca Batman Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimine önemli bir katkı yapacağını düşündüğümüz Mardin-Batman karayolunun hayata geçirilmesiyle Mardin-Batman arası 40 kilometre azalacak. Batman sınır kapılarına daha yakınlaşacaktır. Tarım ve ticarette ciddi artış sağlanacak. Batman Üniversitesi iki şehir arasında kalan bu yol üzerinde olacak. Buna bağlı olarak ulaşım rahatlayacak. Bu iki önemli projenin hayata geçirilmesi için şehrimizin dinamiklerinin bir araya gelmesi ve lobi faaliyetlerinin başlatılması Mart seçimleri de bir fırsattır."

PROF. DR. DURMUŞ KONUŞTU:

"BATMAN ÇIKMAZ SOKAKTAN KURTULACAK"

Borsa Başkanı Arif Güneş'in ardından törene katılanlara hitaben konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise: “Çok önemli bir coğrafyadayız. Tarım arazilerin de tüm medeniyetlerin şekillendiği bir alanın olduğu Dicle nehrinin tam kenarında bulunan bir bölgedeyiz. Karşı tepelerinden Savur gözüküyor, buraya mesafesi 20 kilometredir. Öyle bir coğrafyanın üzerindeyiz. Buradan karşıya yol yapıldığında Suriye sınırına yaklaşık 200 kilometre mesafedeyiz. Yol yapıldığında hem Batman’ı çıkmaz sokaktan kurtaracağız, hem de üniversite bölgesi çok gelişecek. Batman sanayi üssü olacak inşallah, Batman’da sanayi gelişecek, millet de aş-iş bulacak. Yine Batman sağlık üssü olacak. Tıp fakültesi kurulsa sınır ötesinden hasta gelecek. Çünkü ulaşım kolaylaştığında bunların hepsi gerçekleşecek" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR MİLLETİZ"

Rektör Prof. Dr. Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Borsa Başkanı sayın Arif Güneş'e şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı bir iş için buradayız. Biz, bu alanı Borsa’ya ağaç, orman ve piknik alanına dönüşmesi için tahsis ettik. Bugün burada Karaçam, Selvi boylu çamı olmak üzere toplam bin 750 ağacı toprakla buluşturacağız. Bu bir başlangıç. İlk bununla başlayalım dedik. Çok memnun olduk. Herkes bir ağaç dikecek, bu fidanları dikenler ‘bu benim ağacım’ diyecek. Türk’ü, Kürdü, Arap’ı, Çerkez’i büyük bir milletiz, olduğumuzu inşallah göstereceğiz." Prof. Dr. Durmuş'un ardından törene katılanlar, kendi adlarına birer fidan ekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim