**Ak Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Ziver Özdemir, 2013’ten bu yana süren Batman Çayı rekreasyon projesiyle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

**35 Kilometrelik alanı kapsayan projenin DSİ’nin eski bürokratlarından biri tarafından engellendiğini belirten Milletvekili Özdemir; “Maalesef bürokraside görev alan bu memleketin insanlarından birileri orada gidip güya enerji üretimiyle ilgili ruhsat alıyorlar ve bu ruhsat şu anda Batman Çayı ıslahı önündeki en büyük engel” dedi.

AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Avukat Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Gençlik-Kadın Kolları teşkilatı başkanları ve bazı partililerin katıldığı basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan diğer yatırımlara dek çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Milletvekili Özdemir, Batman Çayı rekreasyon projesiyle ilgili de çarpıcı açıklamada bulundu. 2013 Yılından bu yana süren projenin engellendiğine dikkat çeken Özdemir; “Yakından takip ettiğimiz çalışmalardan biri de Batman Çayı rekreasyon projesi. 2013 Yılında ihaleye çıkardık. 35 Kilometrelik bir alan. Malabadi’den Balpınar’a dek olan bir yer. Keşif bittikten sonra tekrar ihaleye çıkıyor. Bürokrasiden birileri ise bu projeyi değiştirmek için girişimlerde bulunuyorlar ve maalesef proje değişiyor” dedi.

“ADETA İPOTEK EDİLMİŞ”
Projenin alınan ruhsat nedeniyle engellendiğini belirten Özdemir, şöyle devam etti: “Bizim çok uygun bir şekilde yapacağımız 35 kilometrelik Batman Çayı ıslah projesini 5-10 kat misline çıkaracak şekilde proje değişikliğine gidiliyor. Maalesef bürokraside görev alan bu memleketin insanlarından birileri, güya enerji üretimiyle ilgili ruhsat alıyorlar ve bu ruhsat şu anda Batman Çayı ıslahı önündeki en büyük engel. Adeta adamlara ipotek edilmiş. Israrlı takiplerimizden sonra 5-6 ay önce bunu öğrendik. DSİ’de eski bürokratlardan biri gelip Batman Çayı üzerinde elektrik üretimi için ruhsat almış ve bunu yapmıyor da. Tabiri caizse çantacılık yapıyor. Bir yıl daha ruhsatın süresi uzatılmış. Böyle bir süreç yaşanıyor. Tabi bunu Bakan beye ilettik ve kabul edilebilir olmadığını aktardık. Ya bu ruhsatın gereğini yapacak ya da bu ruhsatı iptal etmeleri gerekiyor.”

“7 KİLOMETRELİK KISIMLA İLGİLİ YANILTILDIK”
Uzun yıllardır devam eden Batman girişindeki bölümle ilgili de açıklamada bulunan Özdemir; “Batman-Diyarbakır arasındaki girişteki 7 kilometrelik yolla ilgili aslında hepimiz bir şekilde yanıltıldık. Üzücü olan bir durum. Defalarca talebi iletmemize rağmen, geçmişte bölgede görev yapan müdürlerin eksikleri diyelim. Her projesi hazır, etüdü yapılmış yolla ilgili maalesef kavgalarımızdan sonra bir baktık ki hiçbir çalışma yapılmamış. 4-5 Aydır yakın takibimize aldık. Yeni yılın programına alıp, yapımını başlatacağız. Yine Gercüş-Kayapınar yolunda da sonuç aldık. Büyük projelerimizde adım adım ilerliyoruz. İlerliyoruz ama istediğimiz manada sonuçlar almadık. Yine üniversite yolu üzerindeki Savur-Mardin yolu, Sason-Muş yolu ile ilgili de müzakereler yaptık. Fakat henüz istenilen yerde değiliz. Tren seferlerini ise arttırdık. Ancak uçak seferlerinden muzdaripiz. Özellikle Ankara seferlerine yönelik talepler var. Girişimlerimizi yaptık” dedi.

“İLUH’TA HAK SAHİPLERİNE ÖDEMELERİ YAPILACAK”
İluh deresi ıslahı ve kentsel dönüşüm projesiyle ilgili son süreci de anlatan Özdemir, şöyle devam etti; “1.Etap ıslah çalışmaları için belirlenen alan Akyürek ve Karşıyaka Mahallelerimiz sınırları içinde olup merkez olarak Karşıyaka köprüsü belirlenmiştir. TPAO alanı içinde kalan kısım yaptığımız görüşmeler neticesinde İluh Deresi için tahsis edilmiştir. Son olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde 30 Eylül 2021 tarihinde 1. Etap kamulaştırması için 25 Milyon TL ödenek ayrılması onaylandı. Batman Belediyesinin kamulaştırmaya esas uzlaşma tutanağını imzalayan hak sahiplerinin hesaplarına kamulaştırma bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yatırılacaktır.1.Etap kapsamındaki yerler kamulaştırılacak, kamulaştırılan alanda kesinlikle yapılaşma yapılmayacak yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenleme yapılacaktır.” Öte yandan Özdemir, 500 yataklı hastane ihalesinin de 1 Kasım’da yapılacağını hatırlatarak, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de yeni doktor atamalarının kısa sürede yapılacağını kaydetti.

GÜR: “DİJİTAL FAŞİZİME UĞRAMAMAK İÇİN…”
Toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ise şunları söyledi; “20 Yıldır Ak kadrolar olarak uzun ince bir yol yürüdük. Yaptığımız reformlar ortada. Artık hikayeyi yazan ve başrol oynayan bir ülke var. Daha önce böyle miydi? Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz birçok alanda ciddi mesafeler kat etti. Her alanda mücadelemiz sürüyor. Batı’nın ve emperyal ülkelerin engellemelerine rağmen ülkemiz atılımlar atmaya devam ediyor. Dijital faşizme uğramamak için kendi teknolojimizi kendimiz üretmeliyiz. Artık kendi İHA’larımızı SİHA’larımız üretiyoruz. Yerlilik oranımız üretimde yüzde 70’e ulaştı. Yetiyor mu hayır. Kendi teknolojimizi kendimiz üretmedikçe kendi ekonomimizi kendimiz oluşturmadıkça kendi siyasetimizi kendimiz oluşturmadıkça tam bağımsız sayılmayız. Verilen mücadele aslında bu mücadeledir. Batman özelinde de nice eserlere imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan çevreye dek eserler ürettik. Eksikliklerimiz elbette var. Halkımızdan aldığımız güçle şehrimize yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim