*THY’nin Batman-Ankara seferlerinin yetersizliğinden yakınan Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan; “Uçak serflerine kısıtlama getirilmesi başta esnaf olmak üzere vatandaşları zor durumda bırakıyor” dedi.

“BATMAN’DA YOLCU POTANSİYELİ VAR”
Son bir yılda Batman-Ankara seferlerinin haftada 5 günü düştüğü Batman’da harekete geçen iş dünyası, THY’nin sefer sayısını artırmasını istedi. Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan, Ankara seferlerinin artırılmasının yanı sıra Antalya-Batman arasında da haftada 2 gün sefer düzenlenmesinin şart olduğunu ifade etti. Yolcu kapasitesinin olduğu Batman’da 2018 yılında Ankara-Batman arasında günde 10 sefer yapıldığını hatırlatan Kaplan; “Son yıllarda Batman-Ankara seferlerine kısıtlama getirilmesi iş dünyası ile vatandaşları zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

“SEFER SAYISININ ARTIRILMASI KAÇINILMAZ”
Kaplan şöyle devam etti; “Batman-İstanbul seferlerinde sorun yok. Pegagus hava yolları da haftada 3 gün İzmir-Batman seferleri düzenliyor. Uçaklarda doluluk oranı yüzde 100’lerde. Ancak Batman-Ankara seferlerinin haftanın 5 günüyle sınırlı tutulması, iş dünyası ile esnafımızı zor durumda bırakıyor. Başkente de yolcu potansiyeli var. Türk Hava Yolları ile diğer hava yolları şirketlerinden Antalya-Batman seferlerini en azından haftada 2 gün olarak düzenlenmesini istiyoruz. Sefer yetersizliğinden Batman’daki vatandaşların büyük bölümü Diyarbakır limanını kullanıyor. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim