**Batman’ın Beşiri ilçesi ve İkiköprü beldesinde lokal açılışlarına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Sayın Cumhurbaşkanımız inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklarını altına aldı. Fakat bazıları bunu istismar etti. Terör propagandasına asla izin vermeyeceğiz. Batman’ı, ilçeleri ve tüm beldelerini kalkındırmak istiyoruz” dedi.

LOKAL AÇILIŞLARINA KATILDI
Bitlis ve Siirt ziyaretlerinin ardından Batman’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ilk durağı İkiköprü beldesi oldu. Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür, Ak Parti Belediye Başkan adayları ve partililerin eşlik ettiği Varank, beldede partisinin lokalini açtı. Varank’ın konuşması öncesi İkiköprü Belde Belediye Başkanı Yakup Kıyanç, partililere seslendi. Daha sonra kalabalık topluluğa seslenen Bakan Varank: “Bu ülkede yıllarca ayrımcılık politikaları uygulandı. Maalesef bu politikaları istismar edenler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında bütün bu ayrımcılık politikalarının üstesinden gelmek için, Türkiye’de kardeşlik hukukunu tesis etmek için bir yola çıktı. Türkiye’de kimsenin cesaret edemediği adımları sayın Cumhurbaşkanımız büyük cesaretle attı. İnkar ve asimilasyon politikalarını ayaklarını altına aldı. Bu ülkede kardeşim hukukunu tesis etti” dedi.

“İZİN VERMEYECEĞİZ”
Varank, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bunları yaparken, maalesef istismar siyasetini sürdürmek isteyenler oldu.  Bir takım fırsatçılar çıktı. Bu ülkenin kaynaklarını, sizlerin vergilerini, bizlerin size hizmet için göndermek istediğimiz paraları Kandil’e peşkeş çekmek isteyenler oldu. Biz bu imkanların tamamını sizlere hizmet için kullanılsın diye gönderdik. Maalesef bazıları o kaynakları Kandil’e peşkeş çektirdiler. O Kandil hem sizin çocuklarınızın hem de sizin geleceğinizi çaldı. Bunu da sizin paralarınızla yaptılar. Şundan emin olabilinirsiniz biz bundan sonra şehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde asla terör propagandasına asla izin vermeyeceğiz. Güvenlik görevlilerimiz ve siyasetçilerimiz her zaman yanınızda olacak. Yakup kardeşimiz ufkuyla sizlere hizmet etmek istiyor. O’nun bütün projelerini biz de destekleyeceğiz. Bu vizyoner kardeşimizin başarılı olması için elimizden gelen tüm gayreti vereceğiz. 16 Senede Batman’da eski parayla 15 Katrilyonun üstünde yatırım yaptık. Batman’ı tümüyle kalkındırmak istiyoruz.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim