**Batman’ın il oluşunun 26. Yıldönümü kutlayan Vali Azmi Çelik, şehrin modern bir görünüme kavuştuğunu belirtti ve ekledi; “Batmanımızın il oluşunun 26. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.”
HIZLA GELİŞEN ŞEHİR
1955’de Belde, 1957’de ilçe ve 1990’da İl olan Batman, il oluşunun 26. Yıldönümünü kutluyor. Vali Azmi Çelik, Türkiye’de petrolün ilk bulunduğu ve üretiminin yapıldığı şehir olan Batman’ın binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerler açısından kadim bir medeniyet şehri olduğunu ifade etti. Vali Çelik, şöyle konuştu; “Batman son yıllarda birçok alanda yapılan önemli yatırımlar, verimli toprakları ve üretim potansiyeli sayesinde bugün iddialı bir kent konumuna gelmiştir. Hızla büyüyüp gelişen üniversitesi, kabına sığmayan organize sanayi bölgesi, sahip olduğu havalimanı, bölünmüş yolları, köprülü kavşakları, eğitim alanında yapılan modern okul ve yurtlarıyla, bilim ve sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.”

YAŞANABİLİR BİR BATMAN
Vali Çelik, yaşanabilir bir Batman için her türlü çabayı sarfetmenin gayretinde olduklarını söyledi. Vali Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman yöneticileri olarak, ilimizin gelecek vizyonunu çizme yolunda daha yaşanabilir bir gelecek için her türlü gayretin içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Batman ilimizin 26. kuruluş yıldönümünü münasebetiyle, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.”

Editör: TE Bilişim