**Yaşanan olaylardan duydukları kaygıyı geçen hafta başkentte parti liderlerine ileten Ticaret-Sanayi ve Borsa Başkanları umutlu döndü.
**BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş; “Kaygıyla gittiğimiz başkentteki görüşmeler bize gelecek için umut verdi” dediler.
“GELECEKTEN UMUT VARIZ”
Batman  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Ticaret Borsası  Başkanı Arif Güneş’in de aralarında bulunduğu Oda Başkanları, MHP dışında görüştükleri parti liderlerinden umutlu olduklarını söylediler. AK Parti,  CHP ve HDP  Genel Başkanlarıyla görüştüklerini belirten BATSO Başkanı Demir; “Bölgedeki Oda Başkanları olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yaklaşık dört saat görüştük.  Daha sonra Ana Muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla iki saat görüşme gerçekleştirdik.  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaklaşık üç saatlik bir görüşme imkanı bulduk. Bu gelişmelerden de umutluyuz” diye konuştu.
“SÜRECİN DEVAMINI İSTİYORUZ”
Demir, şöyle devam etti; “Başbakan başta olmak üzere son iki buçuk yılda barış sürecinin getirmiş olduğu olumlu havayı ve getirisini anlattık. Bölgede şimdi ki  kaygı ve endişelere dikkat çektik. Mutlak suretle barış sürecinin devam etmesi ve silahların susmasının  gereğini dile getirdik. Ayrıca piyasalarda güven ve  ekonomik istikrar  için biran önce Hükümet'in kurulmasının gerektiğini anlattık. MHP lideri dışında parti liderleriyle görüştük.” Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, başkentteki görüşmelerden olumlu ayrıldıklarını ifade ederek; “Sürecin devamı konusunda tüm Oda ve Borsalar Başkanlarının talebi oldu” dedi.


Editör: TE Bilişim