MÜJDECİ: “BİR MUM YAKMAYI HEDEFLİYORUZ”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı ve İl Kurucu Heyeti, teşkilatlanma sürecine ilişkin açıklamayı yaygın ve yerel mensuplara yaptı. İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, teşkilatlanma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak teşkilatlanma sürecini anlattı. DEVA Partisi Batman il kurucu üyeleri Avukat Ferda Ayış, Sedat Erpolat, Veysel Tekin ve Turan Songur’un da katıldığı toplantıda Batman İl Başkanı Müjdeci, yeni bir yolda yürüdükleri ve başarılı olmak istediklerini ifade etti. Avukat Müjdeci; “Sorunları sürekli dile getirmektense bu sorunları çözüm üretmek amacını şiar edindik. Karanlığı lanetlemektense en azından bir mum yakmayı hedefliyoruz. Heyetimizle birlikte teşkilatlanma çalışmalarımız ve istişare toplantılarımız devam etmektedir. Partimiz, “özgürlük, eşitlik, adalet” temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusudur. Bu itibarla, temel hak ve özgürlükleri; etnik köken, dil, din, mezhep, cinsiyet, siyasi ve sosyal aidiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için tanıyor ve iç hukukumuzu bu standartlara göre uyarlamayı hedefliyoruz” dedi.

“HEPİMİZ BU ÜLKENİN ASİL UNSURLARIYIZ”
‘Hepimiz bu ülkenin asil unsurlarıyız’ diyen Başkan Müjdeci, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu ülke hepimizin ülkesi, Türkü ve Kürdü ile Sünni’si ve Alevi’si ile sekülerleri ve dindarları ile, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun etnik kimliğimiz ne olursa olsun dini inancımız ne olursa olsun hepimiz bu ülkenin asli unsurlarıyız ve bu toprak parçasının üstünde huzurla, güvenle bir birimizden emin bir şekilde bir arada yaşamaya mecburuz. Bu nedenle birbirimizi dışlamadan, bizden olanlar ve bizden olmayanlar, makul ve makul olmayan vatandaş ayrımına gitmeden, bütün vatandaşlarımızın sorunlarını gündemine alacak ve kapsayacak yeni bir siyasi söylem ve anlayış ile deva olmaya geliyoruz.”

“GENÇLİĞE GÜVENMELİYİZ”
Gençlerin siyasi partilerin vitrinini süsleyen kişiler olarak değil; siyasi partilerin karar alma süreçlerinde etkin olması gerekliliğine inandıklarını belirten Müjdeci: “Türkiye’de genç nüfus oranımız epey fazla, yeri zamanı geldiğinde bununla hep övünüyoruz. Bu durumda gençlerin siyasetin her alanında yer alması genç insanların talep ve isteklerinin de siyasete taşınması için bir fırsat yaratmaktadır. Siyasette elbette tecrübe çok önemli ancak siyaseti 50 yaş ve üstü insanların ilgilendikleri bir alan olmaktan çıkarmalıyız. Bu ülkeyi kuran kurucu kadrolar milli mücadeleyi 38-39 yaşlarında başlattılar, milli mücadeleyi kazandılar, devleti kurdular, cumhuriyeti ilan ettiler ve devleti kurumsallaştırdılar. Sayın Genel Başkanımız 35 yaşında bakan oldu ve çok da başarılı bir şekilde bakanlık görevi yerine getirdi” diye konuştu.

“KADIN CİNAYETLERİ İŞİMİZİ ACITIYOR”
Kadın cinayetlerine de dikkat çeken Müjdeci: “Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri içimizi acıtıyor. Erkek egemen söylem ile beraber maalesef aşk, namus adı altında kadınların öldürülmesi ve bunun karşısında idari otoritenin çaresiz kalması kabul edilebilir değildir. Kadınların; kamusal hayatta, iş yerlerinde ve evde, erkeklere eşit olduğu gerçeğini topluma anlatmalıyız. Bu durumu ülkemizin en önemli sorunlarına eş değer olarak görmekteyim. Çocuklarımızı yetiştirirken bu eğitimi daha baştan verebilmeliyiz. Bu konuda partimizin yüzde 35 olan kadın kotamız söz konusudur. Ayrıca parti programında kadınların sorun ve çözümlerine yönelik ‘kadın’ başlığı ile bir başlık ayrılmıştır” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim