GENÇLERLE BULUŞTU
‘Sektör-Öğrenci’ buluşmaları kapsamında öğrencilerini alanında uzman kişilerle buluşturmaya ve alanlarıyla ilgili bakış açılarını zenginleştirmeye yönelik farklı sektör temsilcilerinin ağırlandığı Batman Üniversitesi’nde,  Dünyaca ünlü Şef Hüseyin Özer, “Girişimcilik ve Turizm” konulu konferansla öğrencilerle bir araya geldi. Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Demir; “Turizm sektörü uluslararası ve ulusal ölçekte bölgesel gelişimin önemli dinamiklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Batmanımız sahip olduğu tarihi, kültürel, doğal ve gastronomik miras öğeleri ile turizm sektörü açısından önemli bir potansiyeli barındırmasına karşın, turizm pazarından yeterli payı alamamaktadır. Buna karşın bir Batmanlı olarak hiç şüphem yok ki gelecekte Batmanımız bir turizm şehri hüviyetine bürünecektir” dedi.

 DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Rektör Demir’in konuşmasının ardından konferansa başlayan Şef Hüseyin Özer, dünyaca ünlü bir şef olma hikâyesinin zorlu aşamalarını hayatındaki tecrübelerle anlattı. Aşçılık mesleğinin her kademesinde çalıştığını ifade eden Şef Özer, işin püf noktasının merak etmek ve yaptığı işten zevk almak olduğunu söyledi. İnsanlara sunulacak yemeğin önce yemeği pişiren kişi tarafından lezzetli görülmesi gerektiğini söyleyen Şef Özer, her yemeğin bir öncekinden daha lezzetli olması için yeniden işe koyulmak gerektiğini dile getirdi. Nitelikli ve farklı bir aşçı olmaya çalışan öğrencilerin önce kültürel yemekler hakkında bilgi sahibi olmalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Şef Özer, modern yemeklerin değil kültürel geçmişi olan tatların daha ilgi çekici olduğunu vurguladı.

“SABIR VE YENİLİKÇİLİK ÖNEMLİ…”
Her meslekte olduğu gibi aşçılık mesleğinde de öğrenmenin uzun soluklu bir süreç olduğunun altını çizen Şef Özer, alternatiflerin ve rekabetin yüksek olduğu günümüzde en iyisi olmak için emek vermek, sabır göstermek ve yenilikçi olmak gerektiğini belirtti. Bir aşçının yemek istediği yemeği pişirmesinin, pişirilen yemeğin daha lezzetli olmasını sağladığını söyleyen Özer, kolay ve zor yemek seçmeden her yemeği pişirmeyi denemek gerektiği önerisinde bulundu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şef Özer, aşçılığa yeni başlayanların çok pratik yapmalarının ve farklı tatları pişirmeye çalışmalarının önemli olduğunu söyleyerek konferansı tamamladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim