* Kürdistan Demokrat Partisi Birlik İnisiyatif sözcüsü Ahmet Acar, KDP Lideri Mesut Barzani'nin bağımsızlık çağrısını desteklediklerini söyedi. KDP'li Acar, "Sayın Barzani'nin bağımsızlık çağrısına her koşulda yanında ve arkasındayız" dedi.

 

KDP'LİLERDEN ORTAK AÇIKLAMA

 

Batman'da bir araya gelen KDP Birlik İnisiyatifi ortak açıklama yaptı. Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya bölgedeki KDP'liler katıldı. Mesut Barzani posterleri ile Kürdistan bayraklarının asıldığı salonda açıklama yapan KDP Birlik İnisiyatif Sözcüsü Ahmet Acar, Mesut Barzani'nin bağımsızlık ilanı açıklamasının ardından işgalci bölge devletlerinin ittifakı ile katil IŞİD örgütünün Kürdistan'ı işgale teşebbüs ettiğini söyledi. Acar, şöyle konuştu; "Olgunlaşan bağımsızlık şartları ile birlikte gelinen süreçte devletleşmenin dışında bir ihtimalin kalmadığını gören Başkan sayın Barzani, Kürdistan'ın bağımsızlığını dünya devletlerine deklere etmiştir. Dünya devletlerinin askeri, siyasi, diplomatik ve bağımsızlık desteği Barzani'nin saygın liderliğinde mazhar olmuştur."

 

"HALK ONURLU MÜCADELENİN YANINDA OLMALI"

 

Acar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bugün tüm Kürt halkı bu onurlu mücadelenin yanında olmalıdır. Kürdistan'ın bağımsızlığını dünya ülkelerine deklere etmiş, uluslararası güçlerin desteğini kazanmış olan sayın Barzani'nin bağımsızlık çağrısına birlik insiyatif olarak yüreğiimizle katılıyor, her koşulda yanında ve arkasında olduğumuzu büyük bir gururla beyan ediyoruz. Ayrıca asılsız iddialar ile Başkan sayın Barzani'nin aleyhine kamplaşmaya sebep verecek, Kürt halkının özgürlüğüne fayda sağlamayacak söylemler de terk edilmelidir. Son olaylar sonucunda Barzani'ye yönelik ortaya atılan haksız ve asılsız iddiaları da kabullenmiyoruz." Kültür Merkezi konferans salonundaki açıklamada Kürdistan bayrağı ile Barzani posterleri dikkat çekti.

 

 

Editör: TE Bilişim