**Batman Demokratik Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinin eksiksiz katıldığı kitlesel basın açıklamasında ‘sağduyu’ sesleri yükseldi.

**Muhasebeciler Odası Başkanı Servet Kurt “Diyarbakır ve Bölge halkının aynı olgunluk ve kararlılıkla iç barışa sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

STK TEMSİLCİLERİNDEN TAM DESTEK
Batman Demokratik Sivil Toplum Örgütleri, Diyarbakır’da yaşanan olaylara dikkat çekti.  Kentteki STK’ların yanı sıra Oda Başkanları da tam kadro kitlesel basın açıklaması Yılmaz Güney sokağında yapıldı. Sağduyuyu elden bırakmayacaklarını belirten Batman’daki STK temsilcileri, önceki akşam Yılmaz Güney sineması sokağında düzenledikleri kitlesel basın açıklamasında bir kez daha; iç barışa sahip çıkılacağı mesajı verdi. Batman Muhasebeciler Odası Başkanı Servet Kurt’un okuduğu basın açıklamasında; “Her şeyden önce, yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.
“KİRLİ ELLERİN ÜRÜNÜDÜR”
Oda Başkanı Servet Kurt, şunları söyledi; “7 Haziran seçimlerinin sonuçları bizlere halkların artık savaş ve çatışma ortamını ve ölümleri istemediğini göstermiştir. Fakat bu mesaj Türkiye’de savaştan ve çatışmalı ortamdan nemalanan derin devlet ve uzantılarının işine gelmediği gibi varlık nedenlerini de ortadan kaldıracağı açıktır. Bu nedenle bu saldırılar tezgahlanmış ve son bir hafta içinde Diyarbakır’da yapılan bu saldırıların, Özellikle bazı sözüm ona basın ve medya kuruluşları ve sosyal medya üzerinden asılsız iddialarda bulunarak tahrikkar bir üslup ile insanları kışkırtan topluma barışı ve huzuru çok gören bu kirli ellerin ürünü olduğu açıktır.”
“BARIŞI DAHA FAZLA SAVUNACAĞIZ”
Kurt, şöyle devam etti; “Farklı fikir ve düşünceleri karşı karşıya getirmeyi amaçlayan bir kaos planının yaratılmak istendiği, Halkları ve toplumsal grupları ayrıştırarak, birbirine kırdırtarak ve yine saldırtarak, toplumsal yaşamda kaos çıkarmak isteyen bu provokasyoncu karanlık yapılar, her kim olursa, gerçekleştirdikleri saldırılara karşı halkların ortak yaşamda özgürce bir arada olma iradesi ve isteği gösterdiği bu zaman diliminde, tüm toplumsal yapıların bu provokasyoncu karanlık yapılara karşı tavır alacağına ve barışı daha fazla savunmak için sağduyulu olacağına inanıyoruz.”
“SOSYAL MEDYAMA DİKKAT”
Sosyal medyada olayları tahrik eden kişi ve hesaplara itibar edilmemesine de dikkat çeken Servet Kurt; “Birkaç gün önce, Halkların Demokratik Partisi'nin mitingine yönelik bombalı saldırıda da 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırı büyük bir olgunluk ve sorumluluk duygusuyla provokasyonu boşa çıkaran tavrın yine bu olaylarda da gösterilmesi gerektiğine Diyarbakır ve Bölge halkının aynı olgunluk ve kararlılıkla iç barışa sahip çıkacağına inanıyoruz. Bütün bu saldırıların faillerinin ve kirli bağlantılarının bir an önce ortaya çıkarılmasını beklediğimizi, özellikle sosyal medyada olayları tahrik eden kişi ve hesaplara itibar edilmemesini ve bütün toplumsal kesimleri sağduyulu olmaya ve iç barışa daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya davet ediyoruz.”
Editör: TE Bilişim