Duaların okunduğu ve kurbanların kesildiği uğurlama töreninde komandoların ailelerinden ayrılma anında duygulu anlar oluştu. Ailesiyle vedalaşan askerlerden Muhammed Sarıtepe, 10 yaşındaki oğlu Serdar’ın vedalaşma anı ise duygulandırdı.

DUALARLA UĞURLANDILAR
Batman Jandarma Alay Komutanlığında görevli 73 komanda Suriye’nin Resulyan kentine dualarla uğurlandı. 2 Subay, 10 astsubay, 1 uzman jandarma ve 60 uzman erbaştan oluşan 73 kişilik komando timi, dün kışlada düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı. Alay Komutanlığında yapılan uğurlama törenine Vali Hulusi Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum müdürleri ve askerlerin aileleri katıldı. Kahraman komandoları uğurlayan Vali Şahin: “Türkiye olarak hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne de saygılıyız, sonuna kadar bu tavrımız bellidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti elbette ki kendi güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri alacaktır. Şu anda Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Jandarması ve Türk polisi görev yapmakta, bu sayede güney sınırlarımız son dönemde Kilis, Hatay, Şanlıurfa ilçeleri bu saldırılardan bertaraf edildi” dedi.

“DESTEK İÇİN GİDİYORLAR”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “Bölge insanın da huzurunu bizim güvenlik güçlerimiz sağlıyorlar. Orada yuvalanan terör örgütlerinin bölge halkına yapmış oldukları zulmü de yine barış gücümüz engelliyor. 73 Vatan evladı da Batman’dan oradaki görev gücüne destek olmak üzere gidiyor. Ben inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti, askeri, polisi, jandarması gittiği her yerde nasıl güven huzur sağlıyorsa, sadece kendi devletinin güveni sağlamıyor, aynı zamanda gittiği yere huzur veriyor, oradaki insanların kalbini kazanıyor. Askerimizin Suriye’de de çok önemli işler yaptığını artık dünya görecektir.”

“ÜLKENİN BEKASI İÇİN GÖREVLENDİRİLDİLER”
Uğurlama töreninde konuşan Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak ise şunları söyledi; “Türkiye Cumhuriyet’i geçmişte Kore’de, Kıbrıs’ta, Bosna Hersek’te, Kosova’da, Irak’ta, Somali’de, Afganistan ve Lübnan’da olduğu gibi şu anda da Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarması, polisi, özetle tüm güvenlik güçleriyle barışı desteklemeye devam ediyor. Yürüttüğümüz mücadelenin vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü korumak, bayrağımızı ve ezanımızı yaşatmak, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu işte karşıda gurur veren bir tabloda görmekteyiz. Sizler orada görülen zulmü önlemek ve ülkemizin bekası için görevlendirildiniz. Bundan böyle oluşacak her türlü tehdit Batman İl Jandarma Komando evlatlarından ‘komando ölmez vatan bölünmez’ kararlığı içinde yok edilecektir.” 

DUYGULANDIRAN AYRILIK
73 Komandonun, aileleriyle vedalaşma anında ise duygulu anlar yaşandı. Askerlerden uzman çavuş Muhammed Sarıtepe’nin 10 yaşındaki oğlu Serdar ile veda anında ise hüzün, objektiflerimize yansıdı. Babasını Türk bayrağı ile uğralayan Serdar’a babası Muhammed Sarıtepe’nin sarılma anı duygulandırdı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim