BARAJLARDA SU MAKSİMUM SEVİYEDE
Batman’da son aylardaki kar ve yağmur yağışı, Ilısu-Veysel Eroğlu, Batman ve Garzan Barajlarında su seviyesini artırdı, yüzleri güldürdü. Üç barajdaki su maksimum seviyeye yaklaştı. Ilısu-Veysel Eroğlu Barajı’nda su kodunun 507’ye ulaştığını belirten DSİ 16. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “Su seviyesi geçen yılın maksimum seviyesine ulaşmış durumda. Doluluk oranı önceki yıllara ulaştı denilebilir. Yağmur ve kar yağışları baraj havzasında doluluk oranını yükseltti” dediler.

SU SEVİYESİ YÜKSELDİ, ESKİ EVLER SUYA GÖMÜLDÜ
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bulunan Ilısu Baraj havzasında su kıyı şeridinden yaklaşık 30 metre çekilen suların yükselmesiyle birlikte eski yerleşim biriminde geçen yıl gün yüzüne çıkan bazı binalar, tekrar su altında kaldı. Hasankeyf’in yeni yerleşim birimine komşu olan Ilısu Baraj havzası geçen yıl kuraklık yüzünden endişelendiren görüntülerden bu yıl eser kalmadı. Kış mevsiminde yoğun kar yağışı ve yağmur sularıyla birlikte baraj havzasında su seviyesi yükseldi.

KURAKLIĞIN ARDINDAN EŞSİZ MANZARA
Geçen yıl Nisan ayında çekilen kuraklığın fotoğraf karesi ile bu yıl çekilen fotoğraftaki mavi tonunun tekrar hakim olduğu tarihi ilçe Hasankeyf, ilkbahar mevsimi ile birlikte mavi ile yeşilin büyüsü eşsiz doğa manzarası görenleri cezp ediyor. Hasankeyf ilçe sakinlerinden Mahmut Saruhan, su seviyesinin yükselmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Geçen yıl kuraklıktan su iyice çekilmişti. Hatta tekneler belirli güzergahlara gidebiliyorlardı. Bu yıl yüz güldüren yağışlar oldu. Barajlardaki su seviyesinin yükselmesi tarımsal anlamda kuraklık yaşanmayacağının da bir belirtisi” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim