*Batman’ın çevresindeki barajlarda su bitmek üzere. Yer altı su kaynakları da azaldı. Barajlarda doluluk oranı yüzde 30’a düştü. Sonbaharda yağmayan yağış, 2021 yılı ürünlerinin ekilişini olumsuz etkiliyor.

SU SEVİYESİ İYİCE DÜŞTÜ

En kurak kış mevsiminin geçtiği Batman’da, son yağışlar da fayda vermedi. Batman’ın çevresindeki Veysel Eroğlu-Ilısu, Batman Barajı ve Garzan Barajları alarm veriyor. Üç barajda da su seviyesi iyice düştü. Yer altı su kaynaklarının yüzde 60 azaldığı Batman’ın çevresindeki barajlarda su bitmek üzere. Batman’ın bazı ilçelerindeki göletler de kuraklıktan etkilendi. En kurak dönem yaşayan çiftçiler, ise endişeli.

“SON 7 AY KURAK GEÇTİ”

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, son 7 ay’ın kurak geçtiğini söyledi. Batman ovasına bu yıl az oranda yağışın yağdığına işaret eden Doğan, şunları kaydetti: “Sonbahar ve kış mevsiminde bölgemiz çok az yağışla geçti. Sonbaharda yağmayan yağış, etkili olan kuraklık 2021 yılı ürünlerinin ekilişini olumsuz etkiliyor. Üretimdeki düşüş sofralarımıza yüksek oranlarda yansıyacak. Kuraklık aynı zamanda soframızdaki gıdayı da tehdit ediyor.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim