*Bu yıl kendisini hissettiren kuraklık sonrası Ilısu Barajı alarm vermeye başladı. Yağışların yağmaması nedeniyle baraj suyu yaklaşık 50 metre çekildi. Baraj alanında ilginç manzaralar oluştu.

ESKİ EVLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Batman’ın Hasankeyf ilçesine komşu olan Ilısu Barajı, bu yıl yaşanan kuraklığı gözler önüne seriyor. Geçen yıl su tutmaya başlayan baraj, 8 ay gibi kısa bir sürede Hasankeyf’in eski yerleşim birimi ile çevresindeki köyleri su altında bırakmıştı. Hasankeyf’e yakın eski köylerin evleri tamamen görülür hale geldi. Suçeken köyü yakınında gün yüzüne çıkan 150 yıllık tarihi konak da ilginç manzara oluşturdu.

ÇEKİLMENİN NEDENİ YAĞIŞIN OLMAMASI
Bu yıl etkisini gösteren kuraklık sonrası baraj alarm vermeye başladı. Yağışların olmaması ve sulama ile birlikte Ilısu Barajı’nın suyu yaklaşık 50 metre çekildi. Suların çekilmesiyle eski Hasankeyf ve yakınındaki köyler, ağaçlar ve elektrik direkleri gün yüzüne çıktı. Limanda çalışan tekneler de suyun çekildiği bölgelerde seferleri askıya aldı.

KÖYLÜLER TEDİRGİN
Ilısu Baraj havzasındaki köy sakinleri durumun hem baraj hem kendileri açısından vahim olduğunu, elverişsiz yağış ve sulama nedeniyle suyun yarı yarıya azaldığını söylediler. Kuraklığın etkisini iyice hissettirdiğini belirten bazı köy sakinleri, şöyle konuştular; “Temennimiz baraj havzasının eskisi gibi dolup o güzel görüntüsünü almasıdır. Kuraklık baraj havzasında kendisini iyice hissettirdi.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim