*Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in; şehrin üreticileri, iş insanları ve esnafları ile buluşarak sorunlarını doğrudan dinlemesi için Belediye tarafından düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’nın dokuzuncusu balıkçı esnafıyla gerçekleştirdi.

SEKTÖR BULUŞMALARININ 9’UNCUSU

Batman’ın Tilmerç Mahallesi’ndeki ‘Sektör Buluşmaları’nın 9’ncusu gerçekleştirildi. Kapalı semt pazarındaki  toplantıya Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan ve Adnan Yürük ile Belediye Birim Müdürleri ve balıkçı esnafı katıldı. Balıkçı esnafının hijyenik ve korunaklı bir şekilde şehrin farklı noktalarında vatandaşa daha iyi hizmet sunmaları için ‘9. Sektör Buluşması’nı balıkçı esnafıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Şahin, “Sadece Meydan mahallesinde kümelenen balıkçı esnafını şehrin diğer noktalarına yayarak vatandaşın daha kolay erişebileceği ve balıkçı esnafının da daha modern şartlarda işlerini yürütmelerini amaçlıyoruz” dedi.

“YENİ İMAR BÖLGELERİNDE BALIKÇILARA YER”

Alo Tevşo, Sere Tabla ve Tilmerç Kapalı semt pazarlarının bölümler halinde daha kullanışlı bir şekilde düzenlenmesi ve etrafının kepenklerle kapatılacağını belirten Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kapalı semt pazarlarına mevcut dükkanlarını terk etmek şartıyla yerleşmek isteyen balıkçı ve sakatatçılara yer tahsisi yapılacak. Şehrin güneyinde devam eden imar çalışmalarında toptancı balıkçı esnafına da yer belirleyeceğiz ve en geç bir yıl yeni yerlerine taşınacaklar. Şehir merkezinde kötü koku ve görüntü ile vatandaşlara, çevreye rahatsızlık veren ve iptidai şartlarda satış yapan balıkçı ve sakatatçılara artık müsaade edilmeyecek.” Esnafın görüş ve taleplerini dinleyen Vali Şahin, esnafın istediği şekilde bir düzenlemeye gidilerek ilgili birim müdürlerine yapılacak düzenlemeler için talimat verdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim