BATMAN GEZİSİ SONRASI SORU ÖNERGESİ
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP Genel Merkezi’nin oluşturduğu ‘Doğu Masası’nın çalışmaları kapsamında PM Üyeleri Nevaf Bilek ile Ayça Taşkent’le birlikte ziyaret ettiği CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve yönetim kurulu üyeleriyle Batman ve ilçelerinde nabız yoklamıştı. Milletvekili Tanal, Batman gezisinin ardından tespit ettiği sorunları bazı Bakanlıklara soru önergesi olarak sundu.

TEKSTİL KENT’TEN DOĞALGAZA
TBMM Başkanlığı’na bazı Bakanlıkların yanıtlamasını istediği soru önergesi veren CHP’li Tanal, Batman Tekstil Kent Sitesi’nde elektrik kesintisinin meydana geldiğini hatırlattı. Elektrik kesintilerinden dolayı zarara uğrayan Batman Tekstil Kent Sitesi sakini üreticilerin mağduriyetinin nasıl giderileceğini, yerleşkede elektrik altyapısının güçlendirilmesi yönünde herhangi bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağını soran Tanal, doğalgaz güvence bedelinin yüksekliğiyle ilgili şikayetlerin de olduğunu söyledi.

SASON-MUŞ KARAYOLUPROJESİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan Batman ve Muş illerini birbirine bağlayacak olan Sason-Muş karayolu projesinin hangi aşamada olduğu yönünde bilgi talep eden Tanal, bir diğer soru önergesinde Kozluk İlçesi’ne bağlı Yanıkkaya Köyü’nün yol sorununa ilişkin sorular yöneltti. CHP’li Tanal, Sason Devlet Hastanesi’ndeki doktor, hemşire, sağlık personeli yetersizliği, tıbbi cihaz eksikliğine ilişkin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bilgi talep etti.

ÖĞRENCİLERİN STAJ ÜCRETLERİNİ SORDU
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı köylerdeki içme suyu sıkıntısına yönelik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a soru yönelten Milletvekili Tanal, Batman’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim gören ve zorunlu staj kapsamında staj yapan öğrencilere hak ettikleri staj ücretlerinin ne zaman ödeneceğini sordu. CHP Milletvekili Tanal,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Batman’da görev yapan korucuların maaş, özlük hakları, emeklilik gibi konularda mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceğini sordu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim