** Yapılan yanlış iğne sonucu 4 yaşında ortopedik engelli olan Ömer Faruk Bedük, cesur yüreğiyle hayattaki engelleri aştığını söylüyor. Batman Üniversitesi’nde şube müdürü olarak görevini sürdüren Bedük, Batman eski Valisi ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan aldığı takdir belgesiyle de iş hayatındaki başarısına vurgu yapıyor.

4 YAŞINDA KOLTUK
DEĞNEĞİYLE TANIŞTI
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü… İl yöneticileri ve STK temsilcileri, bir dizi etkinlikle engelli vatandaşları hatırlayacak, farkındalık yaratacak. Fakat engellilerin başarı öyküleri de takdire şayan. Başarı öyküsüyle dikkat çeken isimlerden biri de Batman Üniversitesi’nde şube müdürü olarak görev yapan ortopedik engelli Ömer Bedük. 21 Yıllık memuriyet hayatına onlarca takdir ve teşekkür belgeleri sığdıran Bedük, 4 yaşında geçirdiği havale sırasında yapılan iğne nedeniyle felç geçirdi. Bedük, küçük yaşta koltuk değnekleriyle yaşamak zorunda kaldı. Fakat engel tanımayan Bedük, 1998 yılında memur oldu. Eğitim hayatını hiç aksatmayan Bedük, üniversite mezunu ve şuan Batman Üniversitesi’nde Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

YAŞAMA VE SPORA BAĞLI
Engelli olduğu için hayat karşısında mücadelesinden vazgeçmediğini vurgulayan Bedük, yüzme, masa tenisi, bilardo gibi spor dallarında başarılı olmasının yanı sıra iş hayatında da başarı trendini sürdürdüğünü belirterek: “Maalesef 4 yaşında ateşli rahatsızlığım sırasında hatalı bir iğne sonucu ortopedik engelli oldum. Annem öğretmen, babam TPAO’da işçiydi. Yaşamım boyunca bana hep destek oldular. Onların sayesinde eğitim hayatım başarılı oldu. Önce TED koleji, Anadolu Lisesi ve Üniversite hayatıma da Turizm Otelcilik’in yanı sıra İşletme okuyarak çocuklarıma örnek olmak için çabaladım. 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda enformasyon memuru olarak ilk memuriyetime başladım. Diyarbakır Kültür Müdürlüğü’nde şeflik sınavına kazanarak şef unvanımı aldım. Hasankeyf Turizm Danışmanlığı, Batman Üniversitesi Yazı İşleri Müdürlüğü, Batman Üniversitesi Fakülte Sekreterliği, Daire Başkan vekilliği, Batman Üniversitesi PartTime Akademisyenlik yaptım. Şuan Şube Müdürü olarak görev yapıyorum. 21 Yıllık çalışma hayatımda Batman eski Valisi ve İçişleri eski Bakanı olan Efkan Ala olmak üzere birçok Vali ve Kaymakam tarafından takdirname ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirildim” dedi.

“TOPLUM DAHA SAYGILI OLABİLİR”
Evli ve 4 çocuk babası olan Ömer Faruk Bedük, engel tanımamayı cesur yüreğine borçlu olduğuna ifade ederek şöyle konuştu: “Bugünlere gelmemde en büyük etken özellikle anne ve babamın bana vermiş olduğu cesaret ile çevremdeki arkadaşlarımın göstermiş olduğu sevgi ve merhamet sayesinde olduğunu söyleyebilirim. Toplumdan isteğim tüm engelli kişilere karşı daha saygılı olmalarıdır. Devlet yöneticilerinden de beklentim bizlerin yaşamlarını kolaylaştıracak yaşam alanlarının dizayn edilmesidir. Bugüne gelmemde bana destek olan başta ailem ve dostlarıma hep minnettarım.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim