** İHD Batman Şubesi, eylemlerine bayramda da devam etti. Basın açıklamasını okuyan avukat Mesut Aydın: “Yıllar öncesinden bugüne değişen ne diye baktığımızda acı gerçekle karşılaşmaktayız. Devlet aynı devlet. Aynı kirli politikalarla insanlar katledilmekte” dedi.

346. HAFTA EYLEMİ
İHD Batman Şubesi, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemlerinin 346.’sını gerçekleştirdi. Bayramın üçüncü gününe denk gelen eyleme İHD yöneticileri ve kayıp yakınları katıldı. Basın açıklamasını okuyan avukat Mesut Aydın, ‘Devletin aynı politikaları sürüyor’ dedi. Aydın, şöyle devam etti: “Yıllar öncesinden bugüne değişen ne diye baktığımızda acı gerçekle karşılaşmaktayız. Devlet aynı devlet. Aynı kirli politikalarla insanlar katledilmekte. Aynı vahşi yüzle sivil insanların evleri ateşe verilmekte. Değişenin sadece kişiler olması ve aynı katliamcı politikaların devam ediyor olması biz insan hakları savunucularını korkutmaktadır. İktidar hırsının pençesindeki muktedirlerimiz her bir ölüm haberinde adeta devleşmekte. Kanla zulümle beslenen muktedirlerin savaş istemesi, insanı, doğayı, hayvanları, bitkileri nefes alan, almayan her şeyi düşman olarak görüp saldırması iktidar açlığından başka bir sebeple açıklanamaz.”

“KİTLESEL BİR SAVAŞ”
Bayram arifesinde kentte seçilmişlerin tutuklanmasına da dikkat çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın hiçbir yerinde atanmışlar seçilmişlerden daha üstte değildir. Türkiye gerçeğinde ise atanmışlar seçimleri adeta düşman olarak görmekte ve kitlesel bir savaş başlatmıştır. Demokratik hak arayışında, ne asker ne gerilla ölsün diye canını ortaya koyup canlı kalkan olarak Sason’da çatışmayı durdurmaya giden belediye eş başkanları, HDP ve DBP il ve il ilçe yöneticileri bayram öncesinde tutuklanmıştır. Bu bize şunu göstermekte devlet kendi askerinin polisinin ölmesini istiyor. Yine Cizre de Silvan da Varto da ve Kürdistan’ın çeşitli yerlerinde sivil halka yönelik saldırıların Beytüşşebap ilçesine sıçraması ve orada yaşayan insanlardan haber alınamaması devletin savaş politikasının hala yürürlükte olduğunu kanıtlamaktadır.” 

Editör: TE Bilişim