*HDP ile AK Parti Batman Milletvekili adayları hafta sonu seçim bölgelerinde gövde gösterisi yaptı. Batman-Diyarbakır il sınırındaki karşılama saati çakışınca partililer, kitleye sağduyu çağrısında bulununca karşılama töreninde hiçbir gerginlik yaşanmadı.

 

AYNI UÇAKLA DÖNDÜLER

7 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayları olarak belirlenen Halkların Demokratik Partisi ile AK Parti Batman Milletvekili adayları hafta sonu aynı anda Batman-Diyarbakır il sınırında karşılandı. Ankara-Diyarbakır uçağı ile aynı saatte komşu il’e gelen iki partinin Milletvekili adaylarını HDP ile AK Parti kitlesi, Bardakçılar Dinlenme tesislerinde bekledi. Önce AK Partili Milletvekili adaylarının geçtiği güzergahta, güvenlik görevlileri ile parti yöneticileri herhangi bir gerginlik yaşanmaması için gençlere sağduyu çağrısında bulundu.

TRAFİK TIKANDI

15.30 Sıralarında il sınırına gelen AK Parti Milletvekili adayları Bardakçılar Dinlenme tesislerindeki araç konvoyu ile birlikte AK Parti il binasına hareket etti. AK Parti ile HDP’li araç konvoyunun iç içe karıştığı Batman-Diyarbakır yolu kısa aralıklarla trafiğe kapandı. Güvenlik ekiplerinin yanı sıra trafik polisi ve partililer, yolun açılması için yoğun çaba sarf etti.

AK PARTİLİLERDEN ÇAY İKRAMI

Bardakçılar Dinlenme tesislerinde AK Parti Milletvekili adaylarını bekleyen partililere çay ikramında bulundu. Bazı AK Partililer davul-zurna eşliğinde halay çekti. AK Partili bazı Milletvekili aday adaylarının da katıldığı karşılama törenine AK Parti ilçe ve belde Başkanları ile Belediye Başkanlarının da bulunması dikkat çekti. Milletvekili adaylarına karşılamanın il binası önünde yapılacağının duyurulmasının ardından AK Partililerin araç konvoyu il binasına hareket etti.


HDP’Lİ ADAYLARA KARŞILAMA

AK Parti konvoyunun ayrılmasının ardından HDP’li Milletvekili adaylarına karşılama töreni yapıldı. HDP’nin seçim otobüsüne çıkan Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, kitleyi selamladı. HDP’li Milletvekili aday adaylarından Hüseyin kalkan ve Nejdet Atalay karşılamada hazır bulundu. Büyük araç konvoyu eşliğinde Otogar caddesinden İluh mahallesi ve bazı semtleri kapsayan şehir turu yapan HDP’li Milletvekili adayları daha sonra il binası önünde kitleye seslendi.


KALKAN’DAN TEŞEKKÜR

Batman eski Belediye Başkanı ve HDP’li Milletvekili aday adaylarından Hüseyin Kalkan, seçim kampanyasında partililerin kendilerine gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Milletvekili adaylarına her aşamada destek vereceğini söyleyen Kalkan, “Önümüzdeki seçim partimiz için tarihi bir misyon içeriyor. Bu seçimde gönüllü kampanyanın başında yer almak istiyorum. Partimin bana vereceği her göreve hazırım” dedi.

Editör: TE Bilişim