** Gümrük Bakanlığı’na bağlı Ticaret İl Müdürlüğü, beyaz eşya ağırlıklı ayıplı ürünleri şikayette bulunan 825 tüketicinin şikayetinden 612’sini karara bağladı. İl Müdürü Şehmus Kalkan: “Tüketiciler artık şikayet bilincinde. Her tüketicinin şikayetini değerlendiriyoruz” dedi.

3 AYDA 825 ŞİKAYET
Batmanlı tüketicilerin, ayıplı ürünler için şikayette bulunduğu Ticaret İl Müdürlüğü, son 3 ay içinde 825 şikayet dosyasından 612’sini karara bağladı. Batmanlıların daha çok beyaz eşyaya yönelik şikayetlerinin bulunduğunu ifade eden Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan: “Müdürlüğümüz bünyesinde tüketici sorunları hakem heyeti geçen yıl 14 bin 983 dosyayı karara bağladı. Bu yıl da 825 şikayet dosyasından 621’ini sonuçlandırdık. Geri kalan dosyaları da önümüzdeki günlerde karara bağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“DEDAŞ’IN MUHATABI BİZ DEĞİLİZ”
İl Müdürü Kalkan, şöyle devam etti: “Dicle EDAŞ’ın kaçak elektrik tutanakları bile bize getiriliyor. Oysa biz bu talebin muhatabı değiliz. DEDAŞ’ın fatura işi ticaret sıfatına girmiyor. 3610 liraya kadar olan davaları biz sonuçlandırıyoruz. Üst seviyedeki rakama ise Tüketici Mahkeme sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesi bakıyor. Tüketici bilinci konusunda Batman’da olumlu gelişme var. Daha çok beyaz eşya, bilgisayar, ayakkabı ve cep telefonu ürünlerinin şikayetlerini alıyoruz.” (Abdullah Türeli-Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim