** İthal baldo ve carlose pirince akın eden Batmanlılar, her gün TMO önünde kuyruk oluşturuyor. Her gün yaklaşık bin kişi, 200 ton pirinç alıyor. Mısırcı ise bu yıl iyi fiyat nedeniyle TMO’yu düşünmedi.

PİRİNÇSEVER BATMAN
Batman, tüketimde pirincin merkezi Çorum’u bile geride bıraktı. 5 Kilosu 25.75 TL’den satılan baldo pirinç stoklarda tükenirken, yine 5 kilosu 20 liradan satılan carlose tipi pirinç de en çok satılan ikinci ürün konumunda. Karadeniz bölgesinden Batman’a getirilen fındığa da talep gösteren vatandaşlar, günde 100 kilo fındık alıyor. Her gün ortalama bin kişi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nden pirinç satın alırken, aylık bazda pirinç satışı ise ayda 200 tonu buluyor.

MISIRCI TMO’YU DÜŞÜNMEDİ
Bu yıl tüccarın tonuna 650 TL başfiyat verdiği mısır ise daha çok piyasada alıcı buluyor. Mısır üreticisi, henüz TMO’nun kapısını çalmazken, piyasada tonu 950 TL’den alıcı bulan mısır, daha çok Çukurova bölgesine gönderiliyor. Geçen yıl bu dönemde 30 bin tonun üzerinde alım yapan TMO, bu yıl henüz mısır için başfiyatı açıklamadı. Tüccarın mısıra iyi fiyat verdiğini belirten mısır üreticileri: “TMO’yu bu yıl aramadık bile çünkü piyasada fiyat beklediğimiz üzerinde” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim