**2017 Yılında Kozluk ilçesinde dönemin Belediye Başkanına yönelik örgüt mensuplarının saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 5. Yıldönümünde Batman ve Kozluk’ta bir dizi programla anıldı.

**Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda anma programında konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir; “Aybüke’nin söylenmemiş sözleri, yarım kalan türküsü sanmayın ki unutulacak. O türkü daha da şen söylenip bu vatanın dört bir yanında yankılanacak” dedi.

REKTÖR: “O TÜRKÜ DAHA ŞEN SÖYLENECEK”
9 Haziran 2017’de öğrencilerine karne dağıttıktan sonra örgüt mensuplarınca düzenlenen saldırı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın şehit edildiği yerde ve görev yaptığı okulda anıldı. Şehit öğretmen için Batman Üniversitesi ev sahipliğinde anma programı düzenledi. Merkez kampüste düzenlenen programa Vali Yardımcıları, ATAM Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özgen, kurum müdürleri, akademik personel, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Anma programında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir; “Aybüke’nin söylenmemiş sözleri, yarım kalan türküsü sanmayın ki unutulacak. O türkü daha da şen söylenip bu vatanın dört bir yanında yankılanacak. Kozluk’ta her maaşıyla bir müzik aleti kazandırdığı emek emek, sevgiyle, aşkla kurduğu müzik atölyesinde bir notayla başlayacak” dedi.

BABA YALÇIN MESAJ GÖNDERDİ
Rektör Demir şöyle devam etti; “Aybüke’nin türküsünü yaşatmak benim, sizin, hepimizin boynunun borcudur. Bu toprakların evlatlarına, hiçbir ayrım gözetmeksizin, bin bir türlü fedakarlıkla hizmet için canını feda eden taze fidanlarımızın türküsünü yaşatmak, hepimizin boynunun borcudur.” Öte yandan Batman’daki programa Çorum’daki anma programı nedeniyle katılamayan şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın ise video ile gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi; “Batman’ın bizde ayrı bir yeri var. Programa katılamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.” Programın sonunda Aybüke öğretmen ile özdeşlenen Mağusa Limanı türküsü seslendirildi, salonda duygulu anlar yaşandı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim