**Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndaki avukatlar, Mart ayında liseleri ziyaret ederek, öğrencilere cinsel istismar ve kadına yönelik şiddet vakalarına yönelik eğitim verecek. Kadına karşı şiddet ve cinsel istismara karşı duyarlılığı arttırmaya çalışacaklarını belirten Kadın Hakları Komisyonu, özellikle erkek öğrencilere eğitim verecek.

KADINA KARŞI ŞİDDET VE CİNSEL
İSTİSMAR’A KARŞI SEMİNER

Batman Barosu bünyesinde görev yapan Kadın Hakları Komisyonu, Batman’da kadına karşı şiddet ve cinsel istismar olaylarının önüne geçebilmek ve duyarlılığı arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Avukatlar, toplumda yaşanan bu tür vakıalara karşı liseli gençlere eğitim vermeyi planlıyor. Özelikle genç erkeklere seminer vermeyi planladıklarını belirten Kadın Hakları Komisyonu’nda görev yapan avukatlar;  “Toplumda yaşanan kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar olaylarının önüne geçebilmek için böyle bir proje gerçekleştireceğiz. Fakat bizim de bu eğitimi vermemiz için kapsamlı bir ön çalışma yapmamız gerekecek. Bu yüzden Mart ayının başında ‘genç erkek ve kadınlara karşı doğru yaklaşım’  konusunda eğitim alacağız. Daha sonra Batman’daki liselerde eğitimlere başlayacağız. Özellikle genç erkeklere seminer vermeyi planlıyoruz” diye konuştular.

“DAVALARI TAKİP EDİYORUZ”
Kadın Hakları Komisyonunda gönüllü çalıştıklarını da kaydeden avukatlar şöyle devam etti; “Şiddet ve cinsel istismar davalarından haberdar olduğumuz anda dosyalar ile yakından ilgileniyoruz. Komisyonumuzda yaklaşık on avukat arkadaşımız aktif olarak görev yapıyor. Komisyonda çalışan arkadaşlarımız, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ve kadına yönelik şiddet dosyalarından haberdar olmak için devamlı olarak Ağrı Ceza Mahkemeleri ve Asliye Ceza Mahkemeleri kalemlerini ziyaret etmektedirler. Bu ziyaretler sonrası tespit edilen ve müdahale edilmesinde mağdurun hukuki yararı olacağı değerlendirilen dosyalara komisyon olarak müdahil oluyoruz.  Fakat yine de bu tür dosyalara baştan müdahil olunması ve mağdurun haklarının korunması için dosyadan haberdar olmamız gerek. Bu yüzden mağdur veya ailesi veyahut bilgi sahibi olan kişilerin Baromuza başvurmasında yarar var. Baroya başvuran kişilere anında yardımcı olunuyor ve dosyaya müdahale konusunda hızlıca karar alınıyor. Ayrıca 10 günde bir komisyon toplantısı yapılmakta ve bu toplantılarda yeni görevlendirmeler yapılıyor. Eski görevlendirmelere gelinen aşamalar değerlendirilmekte ve diğer konularda istişareler yapılmaktadır. Davalara müdahil olma dışında da kadın hakları konusunda bilinç ve duyarlılığı arttırma çabalarımız sürüyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim