*Kış mevsiminde ava çıkan Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri, bölgedeki avcıları uyarıyor; "Her avcı limitine göre keklik ve tavşan avlamalıdır. Aksi takdirde büyük para cezasıyla karşı karşıya kalır."

NESLİ TÜKENEN HAYVANLAR KORUMADA

Av sezonun başladığı kış mevsiminde Batı Raman, Doğu Raman ve Mava dağına çıkan avcılar uyarıldı. Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Sertkaya, her avcının limitine göre tavşan ve keklik avlamasının gerektiğini söyledi. Yabani hayvanların daha çok Mava ve Doğu Raman'da görüldüğüne dikkat çeken Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Sertkaya, "Mava ve çevresinde daha çok tilki, sansar ve dağ keçisine rastlıyoruz. Ancak nesli tükenmeye yüz tutan bu hayvanların korunması için de bölgedeki avcıları uyarıyoruz" dedi.

"AVCI LİMİTİNE GÖRE HAREKET ETMELİ"

Av mevsiminin Ocak ortasına kadar süreceğini ifade eden Başkan Sertkaya, sözlerini şöyle sürdürdü; "Her avcının iki keklik ve bir tavşan avlama hakkı vardır. Fazlası kesinlikle yasaktır. Özellikle Doğu Raman'da sık sık rastladığımız dağ keçisi ve yabani geyiklere gözümüz gibi bakıyoruz. Son yıllarda avcılar kurallara riayet ediyor. Limitinin dışında avcılık yapanlara Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından para cezası uygulanıyor. Yöredeki avcıların av döneminde kurallara uyması gerekiyor. Ava çıktığımızda gördüğümüz avcıları mutlaka uyarıyoruz." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim