** 25 Yıldır ailesinin geçimini at arabacılığı ile sağlayan Mehmet Sadık Beğin, sıcak havalarda yük taşıyan atını gölgelikten ayırmıyor. 13 Yıllık atına gözü gibi bakan Beğin: “Saman ve arpa dışında günde 6 adet keki atıma veriyorum” diyor.

“KEK VERMEYİNCE MORALİ BOZULUYOR”
Batman’ın Yeşiltepe mahallesi 303 sokakta oturan Mehmet Sadık Beğin, 25 yıldır at arabacılığı yaparak 6 kişilik ailesinin geçimini sağlıyor. ‘Cafer’ adını verdiği 13 yaşındaki atına gözü gibi bakan Beğin: “Saman ve arpanın yanı sıra keklerle beslediğim atım bana kazandırıyor, ben de o’na bakıyorum. Günde ortalama 6 adet meyveli keki atıma veriyorum. Kek vermediğim zaman atta moral bozukluğu hissediyorum” diye konuştu.

“SICAKTA FAZLA YÜK BİNDİRMİYORUM”
Hayvansever at arabacısı Beğin, yaz mevsiminde seferlere çıktığında at arabasına fazla yük bindirmediğini de söylüyor. Gölgede 47 derecedeki sıcaklıkta günün büyük bölümünde atını gölgelikte tuttuğunu söyleyen Beğin, şöyle devam etti: “Sıcak havalarda 500 kilodan fazla yük almıyorum. Hava çok sıcak. Aşırı yüke dikkat ediyorum. Bana ekmek kazandıran atıma bakmak zorundayım. Yaz mevsiminde at arabacılığı yapanların hayvanlara eziyet çektirmemeleri gerekiyor.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim