** Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79’uncu yıl dönümü töreninde lise öğrencisi Leyla Gök, Atatürk için Kürtçe ağıt yaktı. Öğrenci, salondaki izleyicilerden alkış aldı.

SİRENLER ÇALDI, YAYALAR DURDU
Batman’daki anma etkinlikleri, Valilik bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Törene Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ü anma etkinlikleri daha sonra Kültür Merkezi salonunda devam etti.

ÖĞRENCİ, KÜRTÇE AĞIT YAKTI
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Gamze Kayaalp’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra sahne alan oratoryoda şiirler okundu. 12’nci sınıf öğrencisi Leyla Gök'ün, Atatürk için Kürtçe ağıt yakması salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. İlk kez sahnede Kürtçe ağıt yaktığını belirten Leyla Gök: “Aslında daha iyi okuyabilirdim, bu kadar kişinin karşısına ilk kez çıktım, heyecanlandım” dedi. Etkinlik, Atatürk'ün sevdiği şarkıların okunmasının ardından, daha önce yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

LEYLA’NIN DUYGULANDIRAN AĞITI

Lise son sınıf öğrencisi Leyla Gök, Kürtçe ağıttaki; “Ah dünya, vah dünya. Mustafam ölmüş. Hain dünya Mustafam ölmüş” sözleri salondaki yöneticiler ile izleyicileri duygulandırdı. Salondakilerin alkışlarıyla Kültür Merkezi’nin salonundan ayrılan Gök’ün Kürtçe ağıtı, haber internet siteleri ile özel TV’lerin ilk haberleri arasında yer aldı. Bir çok ajans ve TV kanalları, Batman’daki anlamlı etkinliğe dikkat çekti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim