**Yılda 1 Milyon ton asfalt üretimi yapan Tüpraş Batman Rafinerisi, asfaltta en fazla satışı Belediyelere gerçekleştirdi. Daha önce asfalt alımında rekoru elinde bulunduran Karayolları, bu ünvanı yerel  yönetimlere kaptırdı.

**Tüpraş Batman Rafinerisinin 50 yıllık geleceğini garanti altına alacak yatırımlara yöneldiklerini belirten Rafineri Müdürü Serdar Kemaloğlu; “30 Milyon TL’lik yatırımın yüzde 70’i gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl Rafineri de köklü değişiklikler kendini gösterecek” dedi.

ASFALTTA REKOR ÜRETİM
1955 Yılından beri üretimde olan Batman Tüpraş Rafinerisi, Koç’la birlikte üretimde de yatırımda da rekora koşuyor. Yılda 1 milyon ton asfalt üretimi yapan Batman Rafinerisi, en çok Belediyelere ürün sattı. Daha önce Karayollarının daha çok asfalt talebinde bulunduğunu belirten Tüpraş Batman Rafinerisi Müdürü Serdar Kemaloğlu; “2015’te asfaltta 1 milyon tonun üzerinde üretimimiz oldu. Bu yıl Belediyeler asfaltı alabilmek için adeta yarışa girdi. Karayolları talepte ikinci sıraya düştü. Bu yıl rafineride yaklaşık 30 milyon bir yatırım gerçekleşti. Ünitelerimizde rahat enerji elde edecek verimi artıracak projeleri de hayata geçiriyoruz” dedi.





30 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Rafinerinin 50 yıllık geleceğini garanti edecek olan yatırımların yüzde 70’inin tamamlandığını ifade eden Rafineri Müdürü Kemaloğlu, şöyle devam etti; “Tesislerimizdeki yağmur suyu drenajı başta olmak üzere yangın suyu sistemi değişti. Tankların sıcaklığı muhafaza edildi. Buhar sistemi kaldırıldı. Çevre kirliliğine yönelik yatırımların büyük bölümü yapıldı. Demir yolları rayları yenilendi. Önümüzdeki yıl hampetrol ünitesinin fırını yenilenecek. 2016’da Batman Rafinerisi daha temiz ve çevre dostu örnek bir kurum olacak.”

Editör: TE Bilişim