*DBP’li Batman belediyesi’nin düzenlediği ‘Daha tutuklanmamış Belediye Başkanları ile buluşma’ konulu toplantısına katılan HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş, davet aldıkları halde tv programlarına çıkmadıklarını söyledi. Demirtaş, “2015’te Mars’ta yaşam var mı, yok mu, su bulundu mu, bulunmadı mı tartışmasının yaşandığı bir dönemde biz Batman’da tutuklanmamış Belediye Eşbaşkanlarını toplantısını düzenliyoruz” dedi.

DEMİRTAŞ’A SIKI ÖNLEM

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Belediye konferans salonunda düzenlenen “Daha tutuklanmamış Belediye Eşbaşkanları ile buluşma” konulu toplantıda konuştu. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Belediye sarayına Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve bölgedeki bazı HDP Milletvekilleri, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve DBP’li Belediye Eş Başkanlarının da eşlik ettiği Demirtaş, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel’le bir süre görüştü. Daha sonra yaklaşık 500 kişinin katıldığı Belediye konferans salonunda son süreci değerlendirdi. Demirtaş’ın Belediye’ye gelişi ile çıkışında izdiham yaşandı. Fotoğraf çekmek isteyenler ile güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

“DÜNYA MARS’I KONUŞUYOR”

Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel’in konuşmasının ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “2015 yılında dünya Mars’ta yaşam var mı, yokmu, su bulundu mu, bulunmadı mı tartışmalarının yaşandığı dönemde biz Batman’da tutuklanmamış Belediye Eşbaşkanları’nın toplantısını düzenliyoruz.  20 Belediye Eşbaşkanı tutuklandı. 2’si İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı. 6’sı da aranıyor. 15 Belediye meclisi üyemiz tutuklu. 16 Belediye meclis üyemiz de görevden uzaklaştırıldı. İnsanlık onuru her gün, her saat ayaklar altına alınıyor. Cenazelerimiz yerde sürükleniyor. Mezarlıklarımız bombalanıyor. Bunlar Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile gerçekleştiriliyor. Belediye Eşbaşkanlarımız ve Belediye meclis üyelerimiz tutuklandıkları ilden Ankara-Sincan ve Kırıkkale’ye sürgün edildi. Hepsine yol boyunca işkence yapıldı. Gittikleri cezaevinde hepsine işkence yapıldı. Bu uygulamalardan bazı arkadaşlarımız halen yaralı durumda. Çünkü bunları Ankara’da destekleyen anlayış var” dedi.



“ATANMIŞ BAKAN”

Demirtaş, şöyle devam etti : “Ankara katliamı sonrasında sırıtan atanmış bir memur Bakan işkenceyi önleyebilir mi? Ankara’daki patlama sonrası canlı yayında sırıtan bir Adalet Bakanı cezaevindeki işkencelere yönelik bir soruşturma açabilir mi? O atanmış memur 102 kişinin katledildiği yerde utanmadan sırıtabilen bir anlayış cezaevindeki ölümleri ve işkenceleri önleyebilir mi? İşte gardiyanlar ona güvenerek işkence yapıyorlar. Başbakan ve Cumhurbaşkanı mezarlıklarını yerle bir yeksan ettik ve devam edeceğiz diyen bir Cumhurbaşkanı varken, cenazeleri yerde sürükleyenler hukuktan  çekinebilir mi? İşkence yapanlar hukuktan, Savcıdan çekinebilir mi? İşleyebilen bir hukuk ve demokrasi olsaydı, şu söylediklerim ciddi bir soruşturma açılmasına yeterli sayılmalı. HDP’lilere işkence yapıldığı için soruşturma yapabilecek Savcı var mı? Yani tuz kokmuş. Balık baştan kokmuş. Bu kokuyu engelleyecek tuzun kendisi kokmuş. Sistem çökmüş. Evrensel değerler ayaklar alınmış.”

 

Editör: TE Bilişim