**Eğitim-Bir-Sen’de Ekim’de yapılacak delege seçimi ve Kasım’da yapılacak olağan kongre öncesi ‘Değişim Grubu’ yönetime talip olduğunu açıkladı. Grubun Başkan adayı eğitimci Şehmuz Önlü; “Değişim Hareketi, gerek milli eğitim gerekse üniversite çatısı altındaki üyelerimizin geleceğe ve bugüne dair öneri ve taleplerine, mümkün olanın yollarını arayarak cevap verecektir” dedi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Önümüzdeki aylarda yapılacak Eğitim-Bir-Sen yönetimine talipli olan Değişim Grubu, basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Eğitimci Şehmuz Önlü’nün başkan adayı olduğu 100 kişilik Değişim Grubu, seçim çalışmalarına da start verdi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan eğitimci Şehmuz Önlü; “Çizgisi ve duruşu 30 yıldır hiç değişmeyen Eğitim Bir Sen’in ilimizde yapılacak seçimlerinde ‘Vakit Değişim Vakti’ mottosu ve ‘Değişim Hareketi’ ismiyle; yönetime talip olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Değişim Hareketi, uzun süren istişarelerin sonucunda ortaya çıkmış, alın teri ve emekten güç alarak daha iyi ve daha güzele doğru adım atma gayesini yol edinmiş birlik hareketinin adıdır” dedi.

“BEN DEĞİL, BİZ OLACAĞIZ”
4 Bin üyeli sendikada çıtayı yükselteceklerini belirten Önlü, şöyle devam etti; “Yeni dönemimizin aynı zamanda yenilendiğimiz bir dönem olmasını da hedefleyen Değişim Hareketi, gerek milli eğitim gerekse üniversite çatısı altındaki üyelerimizin geleceğe ve bugüne dair öneri ve taleplerine, mümkün olanın yollarını arayarak cevap verecektir. İnanıyoruz ki kuruluşumuzun 30. yılında, idealleri ve hedefleriyle Batman’dan yükselen hareketimiz, sendikal mücadelemize güç katacaktır. “Ben” anlayışı yerine “Biz” anlayışını merkeze koyduğumuz, çağın gerektirdiği yeni sendikacılık vizyonu içerisinde uzun süredir ter döken hareketimizin mensupları, üyelerimize ve eğitim camiamıza yeni bir nefes olma gayesindedir.  Zaman ve mekân sınırı gözetmeden, mazlum, mağdur ve masumun hakkını korumayı en ulvî vazifelerden biri sayan Değişim Hareketi, kimsenin rengine, dinine, diline, ırkına, mezhebine, meşrebine, sosyal ve ekonomik statüsüne bakmaksızın herkesi önemseyen ve özümseyen bir teşkilat oluşturmayı amaçlamıştır.”

“YENİ BİR SOLUK OLACAĞIZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan adayı Önlü; “ Mesleki ve sendikal tecrübesi engin olan büyüklerimizin bilgi, birikim ve deneyimleriyle heyecanı ve donanımı yüksek gençlerimizin bir araya geldiği Değişim Hareketi, şehrimizin eğitimine ve sivil toplum hayatına yeni bir soluk getirmeyi hedeflemiştir. Değişim Hareketinin mensupları olarak eğitimci olmanın omuzlarımızdaki manevi sorumluluğu ile sivil toplum kuruluşu olmanın tüm haklarından yararlanarak darbe ve müdahalelerle ifadesiz bırakılmaya çalışılan ülkemizin, şehrimizin, halkımızın ve kamu vicdanının güçlü ve yılmaz sesi olacağız. Etnik siyasetin, bireysel ve kültürel hak gasplarının ortadan kaldırılması ve kardeşlik ikliminin devamı için, elimizi taşın altına koyduğumuz süreçlerin başarıya ulaşmasında, üzerimize düşen tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın dizelerini baş tacı edeceğimiz yeni bir dönemi hep beraber kurmak istiyoruz. “Bütün giysileri yırtsak yeridir, Yeter bize vefa elbiseleri” Yolumuz hayırlı, adımlarımız bereketli olsun.”

Editör: TE Bilişim