SEÇMEN MEMNUN


Mehdi Ok: “Pazar günkü sonuç, iyi bir tabloydu. 4. Vekili de bekliyorduk. İtirazlı iki sandık varmış. Umarız 4. Vekil de HDP’den çıkar. Batman son yılların en güzel seçimini geride bıraktı. Olaysız geçen bir seçim yaşadık.”


Emin Tenik: “7 Haziran seçimi bir yerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesajdı. Sonuçları memnuniyetle karşıladık. Batmanlılar sandıkta görevini yaptı. Son yılların belki de en güzel seçimine tanık olduk. Sonuçların memlekete hayırlı olmasını diliyorum.”


Ferman Yaşatan: “Halk kararını vermişti. Bu tablodan memnunuz. İnşallah HDP bu gidişatla iktidara doğru gider. Artık Kürt halkında baraj korkusu kalmadı. HDP iktidara gelirse sürpriz olmamalı.”


Sadık Doğu: “Seçim sonuçlarından çok memnunuz. Yıllardır arzuladığımız bir tablo önümüze çıktı. 30 Yıldır mücadele veriliyordu. İyi bir yere gelindi. HDP Türkiye’de tabu yıkan parti oldu.”


Davut Ağar: “Türkiye’nin dört bir yanındaki Kürtler bu seçimde görevini yaptı. Birliktelik ve beraberlikle güzel bir başarıya imza attılar. Seçilen vekillere başarılar diliyorum.”


Abdulmecit Adlığ: “Seçimde beklediğimiz sonucu aldık. Kürtlerin artık baraj sorunu kalmadı. Kürtler onurlarını korudular, oylarına sahip çıktılar. Herkes canı gönülden çalıştı. Seçimden önce yapılan baskı ve saldırılara Kürtler sandıkta en güzel cevabı verdi. HDP de Türkiyeleşme açısından bu seçimde iyi mesaj verdi.”


Aziz Kılıç: “Güzel bir seçimi geride bıraktık. Seçim öncesi yaşanan bazı olaylar bizi üzmüştü. Keşke o olaylar yaşanmasaydı. Kürtler artık barajı aştı. Kürtlerin bu seçimde galip gelmesi herkese çifte bayram havası yaşattı. HDP Milletvekillerinin bu ortamı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Böyle giderse HDP iktidara aday parti olacak.”


Burhan Kızılkaya: “Memlekete huzur geldi. Kalıcı bir barış için böyle bir seçim sonucuna ihtiyaç vardı. HDP’nin barajı aşması her açıdan iyi oldu. 8 Haziran’da herkes rahat bir nefes aldı. Önemli olan HDP’nin Meclis’e gitmesiydi. Bunu başaranları yürekten kutluyorum.”


Yusuf Şahin: “Seçim sonrası gönlümüz çok rahat. Üzerimizdeki ezilmişlik ve ağır yük kalkmış durumda. Kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Rahat bir nefes almanın sevinci içindeyiz. Özellikle HDP’nin barajı aşıp Meclis’e gitmesi hem Türkler hem de Kürtler için iyi oldu. Seçilen vekilleri ve halkımızı kutluyorum.”


Şafi Denizhan: “HDP’nin barajı aşacağına inanıyorduk. Umudumuz bu kez boşa çıkmadı. Yıllardır böyle bir özlemimiz vardı. Halk görevini eksiksiz yaptı. Herkes oyuna sahip çıkıp HDP’li Meclis’e gönderdi. Önümüzde güzel günler var.”


M. Şirin Ot: “Allahıma binlerce şükür olsun. Bu günleri de gördük. Daha önce 35 vekille Meclis’e giden HDP’yi artık 80 vekille göreceğiz. Seçmen üzerine düşeni yaptı. Vekillerimizi Meclis’e gönderdik. Onlardan umutluyuz. Dünya, Kürtlerin seçim zaferini konuşuyor.”

Editör: TE Bilişim