** HDP Batman Milletvekilleri ve STK temsilcilerinin katıldığı kitlesel basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “Artık anneler ağlamasın, barış istiyoruz” dedi.

VEKİLLER AÇIKLAMADAYDI
HDP Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve bazı STK temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır, ‘Barış istiyoruz’ mesajı verdi. Suruç katliamını kınayan HDP Milletvekili Ali Atalan, Kürtçe yaptığı konuşmada: “Bunu yapanlar insan olamaz” dedi. Daha sonra basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Bağatır: “Suruç’ta 32 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği ve yüzlercesinin yaralandığı hadise; mevcut hükümet ve devlet yetkililerinin temel politikasını bir kez daha ortaya koymuştur. Rojava devrimin yıldönümünde yapılan bu saldırı açıkça Rojava’da gerçekleştirilen insanlık devrimine yönelik bir saldırı hedef
olarak Kobane’nin inşası için Suruç’a gelen gönüllü yurttaşların seçilmesi bu açıdan tesadüf değildir” dedi.

“ROJAVA POLİTİKASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
İHD Şubesinin bulunduğu Nasıroğlu işmerkezi önünde toplanan kitleye hitap eden Bağatır, şöyle devam etti: “Buradan AKP hükümeti ile devlet yetkililerini uyarıyoruz: Oynadığınız ateş, bugün ülke sınırlarına girmiş ve yakmaya başlamıştır. Derhal Rojava politikanızı gözden geçirip ülke içinde cirit atan bu çetelere karşı önlem alın; aksi takdirde Türkiye ve Kürdistan Suriye’deki acımasız savaşın alanı haline gelecektir. Gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit olan gençlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Rojava devriminin kazanımlarının korunması için tüm demokratik kitle örgütleri ve Kürdistan halkı ile dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim