*Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, hava manianın yüzde 70’lik bölümünü sonuçlandırdıklarını belirterek ‘’Geri kalan yüzde 30’luk bölüm için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle görüşmelerimiz sürüyor. Sıkıntılı arsa sahibi varsa İmar Müdürlüğümüze başvursun. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız’’ dedi.

ALO TEVŞO PAZARI İHALE AŞAMASINDA

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Belediye’nin proje ve çalışmalarını anlatan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy hava mania, alt yapı, Alo Tevşo köy pazarı ve kentte yapımı süren bazı projelere açıklık getirdi. Bu yıl hedefledikleri 200 bin ton asfalttan 120 bin tonun serimini yaptıklarını hatırlatan Başkanvekili Aksoy, köy pazarı projesinin yapımına yeni yılın başlarında başlayacaklarını ifade etti. Alo Tevşo köy pazarının ihale aşamasında olduğunu belirten Başkanvekili Aksoy: ‘’İhale aşamasındaki bu projemize DİKA gerekli desteği vermişti. Önümüz kış. Esnafın zor durumda kalmaması için pazarın yeni inşaatına yeni yılın ilk aylarında başlamayı planlıyoruz. Yine Belediye bitişiğindeki parka ek bir yeşil alan kazandırıyoruz.  Yeşil alanın yer altını da otoparka dönüştüreceğiz. İlçe otogarında da çalışmalar son aşamaya geldi’’ diye konuştu.

HAVA MANİA’NIN YÜZDE 30’LUK BÖLÜMÜ

Batman’da inşaat sektörünün canlanmasına yönelik hava manianın yüzde 70’lik bölümünü daha önce çözdüklerini belirten Başkanvekili Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki cihazın yetersizliği söz konusu. Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle konuşuyoruz. Cihazları uygun değil. Yüzde 30’luk alanda arsası olup da inşaat yapmak isteyenler İmar Müdürlüğümüze başvursun. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bugüne kadar imar çalışmasında 2 firmaya ücret ödemedik. Yüzde 30’luk bölüm ise maalesef teknik sorunlardan kaynaklanan bir meseledir.’’

SOSYAL HİZMETLERDE YENİ DÖNEM

Altyapı ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra Sosyal Hizmetler birimine de değinen Başkanvekili Aksoy: ‘’Sosyal Hizmetler birimimizde yeni bir dönem başlıyor. İdari revizyonu tamamen gözden geçiriyoruz. Teşkilat şeması çıkarılıyor. Türkçe bilmeyen, okuma yazması olmayan 70 yaşına gelmiş amca ve teyze, Sosyal Hizmetler birimimize geldiğinde misafirperverlik çerçevesinde ihtiyaçları karşılanacak. En kısa zamanda gerekli yardımlar adreslerine ulaştırılacak. Hedefimiz sosyal yardımları daha geniş kitlelere ulaştırmaktır. Bu nedenle Sosyal Hizmetler birimimizi yeniden yapılandırıyoruz’’ diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim