GÜNEŞ PANELLİ KARAVANLAR
Kozluk ilçesinde düzenlenen ekipman teslim törenine Vali Hulusi Şahin, GAP Bölge İdaresi Başkan vekili Mehmet Açıkgöz, Kozluk Kaymakamı Eyyüp Güngör, il-ilçe yöneticileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Bal üretiminde kalite ve verimi artırmak ile gençleri arıcılık faaliyetlerine özendirmenin hedeflendiği proje kapsamında Kozluk ilçesindeki 7 arıcıya güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları törenle arıcılara teslim edildi.

“BİNLERCE ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLDİ”
Kaymakam Eyüp Güngör ve GAP İdaresi Başkan vekili Mehmet Açıkgöz’ün açılış konuşmalarının ardından, Dünyanın en büyük projelerinden biri olan GAP projesinin bölge ekonomisine olan katkısına değinen Vali Şahin; “GAP İdaresi ilimizde Sason Çileği ve Batman Fıstığı gibi ürünlerin yetiştirilmesinde ön ayak olarak  binlerce üreticimizi destekledi. Bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan GAP İdaresinin tarımsal kalkınmanın yanı sıra bölgede kadınlarımıza yönelik ÇATOM’lar ile eğitim ve kültür alanında da çok başarılı işler yapıyor, Gap bölgemizdeki 9 ilimizin turizm destinasyonunu geliştirme amacıyla yapılan çalışmalar da bölge turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi.

KARAVAN ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ
Programda Vali Hulusi Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz’e katkılarından dolayı plaket verildi ve karavanların anahtar teslimine geçildi. Vali Şahin ve diğer yöneticiler, arıcılara karavanların anahtarları ile kovanları teslim etti. Anahtar tesliminde konuşan Şahin; “Arıcılık alanında Sason ve Kozluk ilçelerimizde  iptidai şartlarda arıcılık yapan kardeşlerimiz, vereceğimiz bu karavanlarla daha insani bir yaşam imkanı bulabilecekler. Projede emeği  geçen başta GAP Bölge Kalkınma İdaresine, Batman İl Özel İdaresine, Kozluk Kaymakamımıza, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve özellikle projeyi yürütecek üreticilerimize teşekkür ederim, vereceğimiz ekipmanların üreticilerimize bol kazanç getirmesini dilerim” diye konuştu. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim