Batman Kadastro Müdürlüğü, parsellerde son yılların en geniş güncelleme çalışmasına start verdi. Batman’ın 5 mahallesi ile Gercüş ilçe merkezinde 3 Bine yakın parsel, yıl sonunda güncelleştirilecek. Arazi sahipleri, yeni düzenlemeyle nefes aldı. Çalışmayla okunamayan harita kalmayacak.

OKUNAMAYAN HARİTALAR VAR
İl genelinde 236 Bin parsele sahip Batman’da yıllar sonra geniş kapsamlı arazi parsel güncelleştirme çalışması başlatıldı. Kadastro Müdürlüğü, Gercüş ilçe merkezi ile Batman’ın Kuyubaşı, Tılmerç, Çamlıtepe, Çamlıca, Güneykent ve Korik’te yıl sonuna kadar 3 Bine yakın parseli güncelleyecek. Haritaları okunmayan, güncelliğini teknik açıdan yitirmiş ve zemin kullanımında haritasında bütünlük olmayan parsellerin tümü güncelleştiriliyor.

37 BİN PARSEL DAHA GÜNCELLEŞTİRİLECEK
Kadastro İl Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla güncelleştirdiği parsellerin yanı sıra Tapu Genel Müdürlüğü, ihale yöntemiyle 71 yerleşim biriminin içinde yer alan bazı ilçe, belde, köy ve mezralarda toplam 37 Bin parseli 1.5 yılda güncelleştirmeyi hedefliyor. Gercüş ilçesinin yanı sıra Kuyubaşı (Ciğerlo) köyünde de güncelleme çalışmalarının yeni yılın ilk aylarında tamamlanacağı belirtildi.

BATMAN’IN ÇEVRE KÖYLERİNDE ÇALIŞMA
İluh mahallesinin de aralarında bulunduğu Karayün (Koxıka) ve yakın köylerde de Kadastro ekipleri, parsellerin güncelleme çalışmalarını hızlandırırken, Kadastro Müdürlüğü geçen yıl 1300 arazi sahibinin müracaatlarını değerlendirdi. Bu yıl ise 5.500 kişinin müracaatıyla Tapu, işlemlerde rekor kırdı. Programdaki parsel güncelleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Batman’da parsellerin yüzde 90’ının güncelleştirileceği belirtildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim