**Almanya Sol Parti’de Milletvekilliği yapan HDP Batman Milletvekili adayı Ali Atalan, Avrupa ile Türkiye’deki seçim arasında uçurum olduğuna dikkat çekti ve ekledi; “Avrupa’da böyle coşkulu seçim kampanyası yok.”

“BURADA SEÇİM HAVASI BAŞKA”
HDP Batman Milletvekili adayı Ali Atalan, Avrupa’daki seçim ile Türkiye’deki seçimin arasında uçurum olduğuna dikkat çekti. 33 Yıl aradan sonra göç ettiği coğrafyasında aktif siyasete ısınan Almanya Sol Parti eski Milletvekili Ali Atalan, Türkiye’deki seçim havasının farklı olduğunu ifade etti. Politikacıların 30 ila 50 bin kişilik kitleyle buluşamadığını belirten Atalan; “Burada seçim havası doğrusu çok daha canlı ve hareketli. İki dönem Milletvekili yaptığım Almanya’da bırakın bir Vekil adayı, parti Genel Başkanı bile böyle kalabalık kitlelerle buluşamaz. Buradaki seçim havası her yönüyle Avrupa’yı geride bırakıyor” dedi.
“KALABALIKLAR YORGUNLUĞU UNUTTURUYOR”
HDP Milletvekili adayı Atalan, şöyle devam etti; “İlk kez Milletvekili adayı olduğum Batman’da ulaşabildiğim herkesten büyük bir destek alıyoruz. Uzun süre Avrupa’da aktif politika yaptım ama hiçbir zaman bu kadar coşkulu bir kitleyle buluşmadım. Avrupa’daki bazı politikacı arkadaşlarımı, buradaki seçim kampanyalarını görmeye davet ediyorum. Yaklaşık bir aydır seçim çalışmalarını sürdürdüğüm Batman’da 7’den 77’ye herkesin desteğini görünce moral buluyoruz. Kalabalık kitlelere buluşunca yorgunluğum kalmıyor. 7 Haziran seçimlerinde HDP büyük bir zafere imza atacaktır. Çünkü halkın partimize ilgisi büyük.”

Editör: TE Bilişim