FACİA SON ANDA ÖNLENMİŞTİ

Aracı 3 günlüğüne 600 lira karşılığında kiralayan 23 yaşındaki Y.Ç.'nin bir süre önce askerden geldiği ve ailesinin de kendisinden 40 gündür haber alınmadığı belirlendi. Şehirlerarası Otogar yakınında Cuma günü terk edilen ve yapılan incelemede bomba yüklü olduğu belirlenen otomobil, bomba uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatılıp, büyük bir facianın önüne geçildi. Bomba yüklü 34 BU 2003 plakalı otomobilin kentte oto kiralama firmasından Perşembe günü 3 günlüğüne 600 liraya kiralandığı ortaya çıktı.


“İLK DEFA BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞTIK”

Bomba yerleştirilen aracı kiraya veren oto kiralama şirketinin sahibi İkram Doğan, "Batman'da yaklaşık 7 yıldır bu işi yapıyorum, ilk defa başıma böyle bir olay geliyor. İstanbul’'daydım. Perşembe günü Batman'a geldim. Yeğenim, araç kiralamaya gelen ve Siir'teki yakınlarını ziyaret edeceğini söyleyen 23 yaşlarındaki Y.Ç.'ye arabayı üç günlüğüne 600 lirayla kiralıyor. İşyerimizde görüntüler de mevcut. Bir yakınımı Cuma sabahı Bölge Devlet Hastanesi'ne götürürken, polis beni aradı. Aracın, otogar yakınında yolun kenarında park ettiğini söyleyince olay yerine gittik" dedi.



"POLİS, YEDEK ANAHTAR İSTEDİ"

GPS sistemi olmasına rağmen aracın nerede olduğunu göremediklerini ifade eden Doğan, "Polis, aracın yedek anahtarını benden istedi. Birlikte aracı açtık. Kaçak sigara şüphesiyle araç kontrol edildiği sırada stepne bölümünde piknik tüpü, teneke içinde yağ ve bomba düzeneğini görünce adeta donup kaldık. Polis, o anda herkesi araçtan uzaklaştırdı. Yol güzergahında güvenlik önlemi alındı. Düzeneğin nasıl ve nerede yerleştirildiğini bilmiyoruz. Allah'tan kimsenin burnunun kanamaması sevindirdi. Tek tesselimiz bu. Maduriyetimizin karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.


40 GÜNDÜR ARANIYOR

Bu arada, oto kiralama şirketinden üç günlüğüne kiraladığı araca bomba düzeneği yerleştirdiği iddia edilen ve vatani görevini yeni tamamlayan Y.Ç'nin ailesinin ifadesine başvuran polis, aracın yakıt aldığı istasyonlardaki mobese görüntülerini de incelemeye aldı. Y.Ç'den kentteki ailesinin 40 gündür haber alınamadığı öğrenildi. Polis, Y.Ç'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim