** Partisi’nin 4. Olağanüstü kongresi öncesi Batman’a gelen Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek; “Ankara deyince Kürde hakaret akla geliyor, Ankara deyince oradaki vekillere temsilcilere, şiddet ve linç girişimi akla geliyor. Onun Ankara, eskisi kadar Amed’e yakın değil” dedi.

** Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini de belirten Yüksek, şöyle devam etti: “Öcalan, Mandela gibi serbest bırakılarak, sürecin başına geçmeli. Aracılarla bu işler halledilemez, aracıların devri kapanması gerekir.”

“MANDELA GİBİ SERBEST BIRAKILMALI”
DBP’nin (Demokratik Bölgeler Partisi) 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği 4. Olağanüstü kongresi öncesi Batman Belediyesi konferans salonunda ‘Halk toplantısı’ düzenleyen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksekdağ, Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Konferansa görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Öcalan’ın çözüm sürecinin başına geçmesi gerektiğini belirten Yüksek: “Peki çözüm ne? Çözüm sayın Öcalan serbest bırakılacak, gelecek Diyarbakır’da ikamet edecek, buradan süreci bizzat yönetecek. Süreç işinin başında olmalıdır. Aracılarla bu işler halledilemez, aracıların devri kapanmalı. Demokratik Bölgeler Partisi olarak bu görüşe sahibiz. Bakın Afrika’da bile aynı süreçler yaşandı. Benzer süreçler yaşandı. Sayın Mandela’yı özgür bıraktılar, ondan sonra sürecin başına geçti, toparlayabildi ve çözümü öyle geliştirdi” dedi.


“AMED’E UZAKLAŞIYORLAR...”
Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara deyince Kürde hakaret akla geliyor, Ankara deyince katliam akla geliyor, Ankara deyince oradaki vekillere temsilcilere, şiddet ve linç girişimi akla geliyor. Onun için Ankara, eskisi kadar Amed’e yakın değil ve bunu bilmelerinde yarar var. Bu politikalarını sürdürmeleri halinde mesafe yakınlaşmayacak, daha fazla uzaklaşacaktır. Bu ortamda tüm bunları geri çevirebilecek olan ve yeniden tarihsel bir yakınlaşmayı sağlayacak, ülkenin demokratikleşmesi, halkımızın özgürce yaşayabileceği konusunda tüm bunları sağlayacak olan, bu kanrevan içindeki durumu, ülkeyi kurtarabilecek yine sayın Öcalan’dır.”

Editör: TE Bilişim