*İki hafta önce Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki mısır üreticilerini ‘anız’ yangınları konusunda uyaran Vali Hulusi Şahin: “Hasadın yapıldığı tarlaları takibe aldık. Vatandaşın sorunu çözmek için buradayız” dedi.

“ANIZ YANGINLARINDA SONUÇ ALACAĞIZ”
Her yıl bu mevsimde anız yangınlarının nefes aldırmadığı Batman’da bir ilki gerçekleştiren Vali Hulusi Şahin’in bir dizi radikal karar alması, Batmanlıları rahatlattı. Mısır hasadı öncesinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki yönetici, muhtar ve mısır üreticilerinin de katıldığı toplantıda önemli mesajlar veren Vali Hulusi Şahin: “Anız yangınlarının önüne geçmek için yapılması gereken adımı attık. Hasadın yapıldığı mısır tarlalarını takibe aldık. Geçenlerde bir tarlada anız yangınını fark ettik. Gerekli müdahaleleri yapıldı. Anız yangınlarının önüne geçilmesinde sonuç alacağız” diye konuştu.

“SİLVAN’DAKİ ÇİFTÇİLERİ DE AYDINLATACAĞIZ”
Bismil ilçesindeki mısır üreticilerinin ardından Silvan’daki mısır üreticilerini de bilgilendireceklerini ifade eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “Önümüzdeki yıl Bismil ilçesindeki çalışmanın aynısını Silvan’da da gerçekleştireceğiz. Yıllardır Batman, gerek Silvan gerekse de Bismil ilçelerine ait mısır tarlalarının anız yangınlarından nefes almıyordu. Anız yangınları yüzünden vatandaşın sağlığı bozuluyordu. Bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Anız yangınlarının sıfır vakaya inmesi için etkin bir çalışma yapacağız. Vatandaşların sorununu çözmek için varız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim