** Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık ile Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticileri, anız yangınlarıyla mücadelede basına bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar: “Haziran ayından bu yana anız yakan 19 çiftçiye 232 bin lira para cezası verildi” dedi.

6 BİN DÖNÜM ATEŞE VERİLDİ
Anız yangınları nedeniyle yurttaşların nefes alamadığı Batman’da Tarım, Gıda ve Hayvancılık ile Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü yöneticileri, basını bilgilendirdi. Havalimanı yakınlarında anız yangının olduğu bir tarlada ortak açıklama yapan Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas ve Çevre-Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çevre-Şehircilik İl Müdürü Yaşar, çalışmalarına STK temsilcilerinin de destek verdiğini belirterek: “Etkin çalışmalarımız nedeniyle anız yangınları minimum seviyeye geldi. İl Genelinde idari yaptırım uyguladığımız 19 kişiye 232 bin 695 TL para cezası verildi. Haziran ayından bu yana Batman kent merkezinde 6 bin 18 dönüm arazide anız yangını tespit edildi.”



“ANIZ, ÇEVRE İLÇELERDEN”
Daha sonra söz alan Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas ise şunları söyledi: “Batman’da anız yangınları yüzde 10 civarında. Ancak çevre ilçelerdeki anız yangınları, Batman’ı yoğun etkiliyor. Çiftçilerimiz tarlayı temizlemenin en kolay yolunu anız yakarak biliyor. Ancak çevreye ve insanlara verdikleri zararın farkında değiller. Müdürlüğümüzde sap kırma makinaları buluyor. Çiftçilerin anız yakma yerine bu makinalardan faydalanmalarını istiyoruz. Kent merkezinde anız yakan çiftçi sayısında ciddi bir düşüş var. Ancak çevre ilçelerdeki yangınlar kentimizi etkiliyor. Bu konuda da gerekli uyarılarda bulunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim