**Cumartesi günü girdikleri Batman Çayı’nda cansız bedenleri çıkarılan Mahmut ve Cebrail Uyur’un yakınları gözyaşı döktü. Batman Çayı’ndaki balıkçılar ise; “Batman Çayı’na bırakılan inşaat atıkları ve çamur rengindeki su, gençleri tuzağa düşürüyor” dediler.

NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN GELMİŞTİ
Batman’ın Bağlar mahallesinde uzun yıllar kalan Uyur ailesi, yaklaşık 25 yıldır yerleştikleri Almanya’nın Hannover şehrinde restaurant işletmeciliği yapan 32 yaşındaki Mahmut ile 14 yaşındaki Cebrail’in, Batman Çayı’na kurban gitmesine ağlıyor. Cumartesi günü akşam saatlerinde girdikleri Batman Çayı’nda boğularak hayatlarını kaybeden amca ve yeğenin cansız bedenlerine iki saat arayla ulaşıldı. Geçen yıl Batman’da düğün yapan 32 yaşındaki Mahmut Uyur, eşinin resmi nikah işlemleri için 5 gün önce geldiği memleketinde yakınlarıyla hasret gidermişti. Dün Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde otopsileri yapılan amca ve yeğen, Diyarbakır ilçesinin Bismil ilçesine bağlı Kamışlı köyünde yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verildi.

BATMAN ÇAYI CAN ALIYOR
İkiztepe (Gırberşk) köyü yakınlarından geçen Batman Çayı’nda cansız bedenlerine ulaşılan Mahmut ve Cebrail’e yakınları gözyaşı dökerken, arama-kurtarma çalışmalarına katılan mısır tarlasındaki Cemal Demir, Mahmut Uyur’un cesedine ulaşan kişi oldu. 19.30 Sıralarında ise 14 yaşındaki Cebrail Uyur’un cenazesine ulaşılmıştı. Batman Çayı’ndaki bazı balıkçılar ise inşaat atıklarının bırakıldığı ve çamur renginde akan mısır tarlalarından gelen suların Batman Çayı’nda büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Bazı balıkçılar: “İnşaat demirleri ve diğer atıklar, suya girenleri bıçak gibi kesiyor. Ayrıca mısır tarlalarından gelen su, çaydaki boğulma vakalarına adeta davetiye çıkarıyor” dediler. Öte yandan arama çalışmalarını bir süre izleyen Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç da gençlerin suya girmemesi için uyarı tabela sayısını artıracaklarını ifade etti.

CESEDE O ULAŞTI
AFAD ve Belediye dalgıç ekiplerinin yanı sıra amca ve yeğenin çıkarılması için saatlerce bulanık suda arama çalışmalarına katılan mısır tarlasındaki Cemal Demir ise şunları kaydetti: “Bağrışma seslerini duyunca o an tarladaydık. Biz de yardıma koştuk. Suya girdikleri yere baktım, bir şey bulamadık. Daha sonra akıntı ile birlikte biraz indik. Yaklaşık 50 metre ileri sığ bir yerde siyah tişörtlü birinin suyun içinde olduğunu gördüm. Koştum kaldırdım, kaldırdığımda boğularak hayatını kaybetmişti. Daha sonra boğulanı alıp suyun kenarına getirdim. Diğer boğulan kişiyi bulmak için arkadaşımla aramaya başladık. O da balık avlarına takılmıştı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim