**Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a tahsis ettiği tam teşekküllü 7 ambulans, 112 Acil filosunu güçendirdi. Kent genelinde ambulans sayısı 41’e çıkarken, Vali Hulusi Şahin ve il protokolünün katıldığı törenle anahtarlar sürücülere teslim edildi.

BATMAN’A 7 AMBULANS DAHA
Sağlık Bakanlığı’nın, Batman’a gönderdiği 7 ambulansla kent genelinde ambulans sayısı 41’e çıktı. 7 Ambulans için Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, BÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve bazı kurum müdürleri katıldı. Törende konuşan Vali Şahin: “Sağlık Bakanlığımızın tahsis ettiği 7 ambulansı daha araç filomuza kattık. Ambulansların yüzde 97’sinin ilk 5 dakikada hastaya ulaşması bakımından Batman için bir gurur tablosu. Bütün sağlık çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık Bakanımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Mobil ve ambulans sağlık hizmetleri Batman’da son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda Elazığ depreminde ilk görevlendirmeden sonra en hızlı şekilde olay yerine ulaşan ve çok önemli hizmetler yerine getiren Batman UMKE ekibini de kutluyorum” dedi.

2.5 MİLYON TL’YE MAL OLDU
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise şunları söyledi: “2.5 Milyon TL tutarındaki 7 ambulansla araç filomuz güçlendi. 26 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 295 sağlık personeli ve 131 UMKE gönüllüsü ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. 2019 Yılında Acil Yardım Ambulanslarımızla 36.464 hasta taşınmış olup 2018 yılına göre yaklaşık % 40 artış (25.946) göstermiştir. İlk 10 dakikada kentsel vakalara ulaşım oranı % 97, ilk 30 dakika içerisinde vakaya ulaşım oranı % 88 olup, Türkiye ortalamalarının üzerindedir. Ayrıca 112 Acil yardım istasyonu başına düşen nüfus, 27.869 iken Türkiye ortalaması 30.867’dir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim