**Altın fiyatlarının son ayların en düşük seviyesinde seyrettiğini belirten Kuyumcular; “Altın borcu olanlar düşüşü yakından takip ediyor. Düğün yapacak vatandaşlar da düşüşü değerlendirmeli” diyorlar.

SON AYLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE
Dolar kurundan olumsuz yönden etkilenen altının gram fiyatının, son ayların en düşük seviyesi olan 405 TL’ye kadar gerilediğini belirten Batman Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, evlilik hazırlığı yapan çiftler ile altın yatırımı yapanlar son günlerde kuyumcu esnafının yolunu tutmaya başladığını söyledi. Altının gram fiyatında düşüşün kalıcı olmadığını belirten Kaplan: “Altın gramı 120 TL düştü. 22 Gram altın 380 TL, külçe altın 405 TL, çeyrek altın ise 675 TL’den alıcı buluyor” diye konuştu.

“ARTIŞ YAŞANABİLİR”
Yıl içinde doların olası toparlanmalarını da altının gram fiyatını destekleyeceğine dikkat çeken Kaplan, şöyle devam etti: “Altının gram fiyatı yaz aylarında tekrar artabilir. Altın fiyatlarındaki gerileme yatırımcısına şu günlerde alım imkanı sunuyor. Özellikle altın borcu olan, düğün yapacak vatandaşlarımız düşüşleri yakından takip etmeli ve alım fırsatını değerlendirmelidir. Dolar kuruna bağlı olarak baskılanma belki bir miktar daha sürebilir ama orta ve uzun vadeyi göz önünde buldurduğumuzda altının gram fiyatının yatırımcısını üzmeyeceğini tahmin ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim