** Kış mevsiminin vazgeçilmez ‘şifa’ kaynağı ıhlamur, altın fiyatlarıyla yarışıyor. Batman’daki aktarlarda ıhlamurun kilosu 90-120 liradan satışa sunuluyor.

ALTIN FİYATINA IHLAMUR
Mevsim değişikliğiyle birlikte soğuk algınlıklarında artışın görüldüğü Batman’da, yurttaşlar şifa kaynağı ıhlamuru tercih ediyor. Aktarların yolunu tutan yurttaşlar, karşılaştıkları ıhlamur fiyatlarıyla adeta ‘şok’ yaşıyor. Ihlamurun kilosu Batman’daki aktarlarda 90 ila 120 TL arasında satışa sunuluyor. Gramı 110 TL’yi bulan altın fiyatlarıyla yarışan ıhlamurun cep yaktığını belirten yurttaşlar: “Fiyatlar neden bu kadar yüksek anlamış değiliz. Geçen yıl bile ıhlamurun kilosunu 50-60 liradan alıyorduk” dediler.



“GRAMLA ALABİLİYORUZ”
Fiyatların yüksekliği nedeniyle ıhlamuru artık gramla aldıklarını da kaydeden yurttaşlar, şöyle devam etti: “Altının gram fiyatı ile ıhlamur adeta yarışıyor. Ihlamuru artık gramlarla alıyoruz.” Batman’daki aktarlar da fiyatların yüksekliğinden şikayetçi olduklarını belirterek: “Ihlamur üreticilerinin stoku nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu tahmin ediyoruz. Kar marjlarımız çok yüksek olmamasına rağmen fiyatlar yine de vatandaşa yüksek geliyor” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim