**Batman’ın Kozluk ilçesinde öğretmen Murat Işık ve bir grup eğitimcinin gönüllü olarak başlattığı ‘Köy okullarını boyatıyoruz’ projesi büyüyor. Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in boya desteğinde bulunduğu duyarlı öğretmenler, bu kez Yayalar Köyü Okçular mezrasındaki ilkokul binasını boyadı. Öğretmenlerin hedefi 20 okulu boyatmak.

KÖY OKULU RENGARENK
Batman’ın Kozluk ilçesinde Çayhan İlkokul ve Ortaokul Müdürü Murat Işık’ın gönüllü olarak başlattığı ‘Köy okullarımızı boyatıyoruz’ projesi kapsamında gönüllü eğitimciler bu kez Yayalar Köyü Okçular mezrasındaki ilkokul binasını boyadı. Yedi kişilik öğretmen grubu, hafta sonu okul binasını 7 saatte boyadı. Eğitimciler, okulun ön cephesine ‘tetris’ oyunun ikonu yansıttı. İkinci okulu boyatmanın sevincini yaşadığını belirten duyarlı eğitimci Murat Işık: “Pandemi nedeniyle öğrencilerimizden uzak olmanın üzüntüsü içindeyiz. Fakat bu uzaktan eğitim döneminde köy okullarına faydalı olabilmek adına gönüllü öğretmen arkadaşlarımızla birlikte eskimiş ve boya ihtiyacı olan köy okullarını bulduğumuz desteklerle renklendiriyoruz. Amacımız yüz yüze eğitim başladığında öğrencilerimizin temiz ve rengarenk sınıflarında eğitime başlamalarıdır. Aynı zamanda köy okullarındaki öğretmenlerinin yalnız olmadığını, her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Kozluk sınırları içindeki 20 okulu boyatmayı hedefliyoruz” dedi.

“DEĞİŞİM ÖĞRETMENLE GELİR”
Hedeflerinin 20 köy okulunu boyatmak olduğunu ifade eden Işık, şöyle devam etti: “Bu okullarımızın boyamasında sanatçı Ahmet Güneştekin ve Jotun boya destek sağlayacak. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. İkinci olumuz olan Yayalar Okçular Köyü ilkokulunu boyatıyoruz. Okulun rengarenk bir görünümü kavuşması için gönüllü öğretmenlerimizle çalışıyoruz. Şu anda 25 kişilik bir ekibiz. Müsait olan arkadaşlarımızla boyamızı alıp okulları boyatıyoruz. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Öğretmenlerin boya yaptığını gören diğer meslektaşlarımız da bu çalışma grubuna katılmak istiyor. Bu bizi daha çok mutlu ediyor. Çünkü biz değişimin öğretmenle başladığına inanıyoruz. İlçedeki tüm öğretmenlerin projeden etkilendiğini görüyoruz ve bize destek sağlıyorlar, tam da istediğimiz olay budur. Projemize İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor. Okulların boya ihtiyacı listesini onlara danışarak hazırlıyoruz.”

KÖY MUHTARI: “OKULUMUZ RENKLENDİ”
Kozluk ilçesi Okçu mezrasında oturan Yayalar köyü muhtarı Mehmet Zeki Karataş ise 5 yıl aradan sonra ilk kez okul binasının boyandığını belirterek: “Öğretmen grubuna gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizim köyün öğretmeni de kadın. Okula ilk geldiğinde okulun görünümünden şikayetçiydi. Ancak bu hafta sonu okulumuzun yeniden boyanmasıyla yeni bir yüze kavuştu. Pazartesi günü öğretmeniz geldiğinde büyük bir sürprizle karşılaşacak. Gerçekten bu öğretmenlerin hakkı ödenmez. Gönüllü bir grup öğretmen sayesinde 5 yıl aradan sonra ilk kez boya fırçası okul binasına değdi. Bu oluşuma destek verenlere de çok teşekkür ederim” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim