**Gıda ürünlerine neredeyse her gün gelen zamlar sonrası vatandaşın alışveriş alışkanlığı değişti. Vatandaşlar artık ‘gramla’ bazı ürünleri alabiliyor. Bir adet hurma adedi bile 3,38 lirayı bulurken, bir adet köy yumurtası ise 1,75 liradan satılıyor.

DUDAK UÇUKLATAN FİYATLAR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 61.14’e çıkarken, temel gıda ürünleri başta olmak üzere birçok üründeki fiyatlar adeta dudak uçuklatıyor. Pandeminden bu yana artan gıda fiyatlar Ramazan ayının başlamasıyla bambaşka bir hal aldı. Batman piyasasında bir kilo Habeş hurması 135-150 TL’den, 1 kilo incir 130 TL’den, 1 kilo kayısı 110-120 TL’den satılıyor. İftarlık için kuruyemişçi ve aktarların yolunu tutan birçok vatandaş, fiyatlara bakmakla yetiniyor.

KURUYEMİŞİN TADI KAÇTI
Kent merkezindeki kuruyemişçilerde bir kilo karışık çerezin fiyatı ise 145 TL’ye çıktı. Hayat pahalılığına dikkat çeken vatandaşlar; “Ramazan öncesi fiyatlar yükselişteydi ama mübarek ayın başlamasıyla birlikte fiyatlar daha da arttı. Enflasyon rakamları da ortada. Uzun yıllardır böylesi zamlarla karşılaşmamıştık. Zamlar nerede duracak çok merak ediyoruz” diyorlar.

Editör: TE Bilişim